Az Alibaba betiltja a kriptobányászati eszközök értékesítését

Azok az eladók, akik kriptobányászati eszközöket vagy azokhoz kapcsolódó termékeket listáznak az Alibaba platformjain október 15-e után, jelentős büntetésre számíthatnak.

A kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba a következő vállalat, amely (kénytelen) a kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásait korlátozni, Kína kriptovaluták ellen vívott csatájában.

Jack Ma cége hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy a platform október 8-tól blokkolja a kriptopénz bányászati eszközök és minden más olyan termék értékesítését, amelyek a kriptovalutákhoz kapcsolódnak.

Az Alibaba emellett megtiltja, hogy a platformjain keresztül kriptovalutákat adjanak és vegyenek a felhasználóik. Az új korlátozások többek között a kriptobányászattal kapcsolatos hardvereket és szoftvereket, valamint a vonatkozó oktatóanyagokat, útmutatókat és stratégiákat is érintik – olvasható a közleményben.

Azok az eladók, akik október 15. után továbbra is kriptobányászati gépeket vagy releváns termékeket helyeznek ki az Alibaba platformjain, az alkalmazandó szabályok értelmében büntetésre számíthatnak – figyelmeztetett a cég az új korlátozások részletes leírásában. A felsorolt büntetések között szerepel az üzlet blokkolása és a kereskedői számlák befagyasztása.

A cég megjegyezte:

“A tagok felelőssége, hogy megfeleljenek az értékesítés bármely országára vonatkozó törvényeknek és előírásoknak. Figyelemmel kísérjük az egyes országokban bekövetkező irányelvi változásokat, és ennek megfelelően módosítjuk saját irányelveinket” – közölte a vállalat. Az Alibaba más információt nem adott a szigorú fellépéssel kapcsolatban.

A kínai óriásvállalat lépése nem sokkal azután történt, hogy a kínai kormány egy sor új intézkedést jelentett be a kriptopénzek elleni küzdelemben. Múlt pénteken illegálisnak nyilvánított minden kriptovalutával kapcsolatos tranzakciót az országban. Az újbóli kriptoellenes fellépésre válaszul a nagy kriptotőzsdék, mint a Binance és a Huobi leállították egyes szolgáltatásaikat a szárazföldi Kínában, míg a Sparkpool, a világ második legnagyobb és a Beepool, a világ negyedik legnagyobb Ethereum bányászpooljai bejelentették a működés teljes leállítását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük