Már a stabilcoinoktól is szabadulnak a kínaiak a legújabb tiltás miatt

Úgy tűnik, hogy Kína legújabb kriptopénz ellenes akciója egyes lakossági felhasználókat arra késztetett, hogy nagy összegben eladják az USDT stabilcoinjaikat tőzsdén kívüli (OTC) piacokon.

Egy nappal azután, hogy Kína ismét szigorított intézkedéseivel volt tele a sajtó, a Huobi, OKEx és Binance tőzsdék OTC piacain az USDT vételi és eladási jegyzése a kínai jüannal szemben 6,2 jüan / USDT alá esett.

A három legnagyobb tőzsdén, amelyek a kínai kriptovaluta kereskedőket szolgálják ki, jelenleg körülbelül 6,19 jüan / USDT az árfolyam. De a Huobi kriptotőzsdén a kereskedők már 6,12 jüant is ajánlanak 1 USDT-ért.

A korábbi adatok azt mutatják, hogy a kínai intézkedések közzététele előtt ezeken a tőzsdéken a jegyzések 6,37 jüan felett voltak a USDT-vel szemben, így már csak az OTC piacon 3%-ot gyengült az árfolyam, miközben a hagyományos devizapiacon egy amerikai dollár értéke körülbelül 6,47 kínai jüan jelenleg.

A kínai központi, valamint kilenc kormányzati hivatal közölte a legutóbbi nyilatkozatában, hogy mostantól minden kriptovalutához kapcsolódó szolgáltatást illegálisnak minősítenek az országban, ideértve minden olyan tevékenységet, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hagyományos pénzeszközöket cseréljenek kriptoeszközökre.

A Huobi, az OKEx és a Binance eddig nem tett lépéseket a jüan OTC piacon tapasztalt ingadozásaival szemben. A tőzsdén kívüli kereskedőkön alapuló peer-to-peer módszer jelenleg az egyetlen módja annak, hogy a kínai felhasználók fiat valutákkal finanszírozzák kriptokereskedésüket, és ez az egyetlen módja annak, hogy készpénzhez jussanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.