Az amerikai szenátor gyűlést kezdeményez, ahol a bitcoinról oktatja társait

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cynthia Lummis, az első amerikai szenátor, aki évekkel ezelőtt a bitcoin mellett tette le a voksát. Most pénzügyi innovációs gyűlést hirdet, ahol a szenátor társait fogja a bitcoinról oktatni.

Cynthia Lummis szenátor, az Egyesült Államok történelmében az első szenátor, akinek van bitcoinja. Lummis sohasem titkolta elköteleződését a kriptovaluta mellett, a bitcoin nem maradhatott ki a választási kampányából sem. A modern gondolkodású hölgy most úgy döntött, hogy pénzügyi innovációs gyűlést kezdeményez abból a célból, hogy a szenátor társait a kriptovalutáról és a mögöttes technológiáról oktassa.

Anthony Pompliano február 2-án megjelent podcastjában jelentette be a szándékát Lummis:

“Reméljük, hogy ugródeszkaként használhatjuk ezt arra, hogy az Egyesült Államok Szenátusának tagjaival és munkatársaival megismertessük a bitcoint, az általa kínált pénzügyi innovációt és a blokklánc technológiát.”

Lummis kijelentette, hogy a gyűlés során először a pénzmosásra használt kriptovaluta hamis narratívájának leküzdésére fog törekedni, megjegyezve azt, hogy a Chainalysis kutatása szerint „kevesebb a kriptovalutához köthető bűncselekmény, mint a készpénzhez.”

Lummis megjegyezte, hogy nemrégiben beszélt Janet Yellen pénzügyminiszterrel, akinek a közelmúltbeli észrevételei, miszerint a kriptovalutákat „főleg tiltott dolgok finanszírozására használják”, komoly aggodalmat keltettek a kriptoökoszisztémában. A szenátor azt mondta, hogy Yellen nyitottan gondolkodik a kriptovalutákkal kapcsolatban. Majd kijelentette: „Nagyon sokat kell viszont még dolgoznunk ahhoz, hogy nyílt párbeszédet tudjunk folytatni, ami mentes a téves információktól és amely nem arról szól, hogy minden kriptovaluta a bűnözéshez köthető. A kriptoszabályozásnak pedig teret kell hagyni az innováció számára.”

Lummis 2013 és 2014 között vett először bitcoint, és azóta a kriptovaluta elkötelezett híve. Wyoming szenátora gondolatait azzal zárta, hogy “korábban államkincstárnok voltam Wyomingban, így mindig az értékmegőrző eszközöket kerestem. Wyomingban állandó alapok állnak rendelkezésünkre, mint az ásványi anyagok, illetve az olaj és gáz. A bitcoin az ásványi anyagokra emlékeztet. Csak 21 millió van belőle, ez is egy véges erőforrás. Én nagyon jó értékmegőrzőnek látom.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.