Wyomingban a bitcoin rajongó republikánus jelölt nyerte a szenátori széket

A bitcoin kedvelő republikánus Cynthia Lummis nyerte el ismét a wyomingi szenátori széket.

Lummis lelkes bitcoin rajongó, talán az egyik legnagyobb kriptovaluta hívó a szenátusban. 2013-ban vásárolt először bitcoint, amikor még 300 dollárnál alig ért többet egy BTC.

A megválasztott szenátor a vejétől, az Unchained Capital kriptopénzügyi szolgáltató cég termékigazgatójától szerzett tudomást a technológiáról. Azóta támogatja a kriptovalutákat és a mögöttük húzódó technológiát. Az idei választási kampányából sem maradhatott ki a bitcoin. Az ‘America First’ néven indított kampánya során a bürokráció csökkentését, a fegyvertartás jogok védelmét, a szén-dioxid kibocsátás csökkentését szorgalmazta. Emellett kiemelte az államadósság kérdését is, és magát költségvetési sólyomnak nevezte, aki azon dolgozik fáradhatatlanul, hogy a kiadásokat mérsékelje.

Lummins aggódik a jelenlegi fiskális politika és a megállás nélküli pénznyomtatás miatt. Úgy véli, hogy ezzel gyengülhet a dollár értéke, és megrenghet a dollár hegemóniája a világban. Egy szeptemberi wyomingi blokklánc eseményen azt mondta az egybegyülteknek:

Szeretném orvosolni Amerika adósság problémáját, amikor az amerikai szenátusba megyek. De szeretném megvédeni azokat az értékeket is, amelyeket Amerika dolgozói kemény munkájukkal megtermelnek. Nem folytatódhat tovább a fizetőeszközünk leértékelődése. Nem gondolhatjuk azt, hogy az amerikai munkások bérét és megtakarításait ez nem fogja befolyásolni. A bitcoin egy biztonságosabb értékmegőrző eszköz lehet. Az első bitcoinomat 2013-ban vettem, mert hiszek a szűkösség gazdasági erejében és abban, hogy a bitcoin képes kezelni a pénzügyi rendszerünk manipulációit.”

A szenátor asszony egyébként nemcsak a levegőbe beszél. Wyoming tavaly óta számos kriptovaluta és blokklánc számlát bocsátott már ki. Idén ősszel két kriptovaluta vállalat számára banki működési engedélyt adott ki, így a társaságok innovatív pénzügyi szolgáltatásokat kínálhatnak az állam lakosainak, áthidalva ezzel a fiat pénzek és a digitális valuták közötti szakadékot. Az Egyesült Államokban Wyoming volt az első állam, amely ilyen jellegű engedélyt adott ki.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük