Újabb lelkes bitcoin-támogató szenátor az amerikai szenátusban

Ha valaki kicsit többet is meg akart tudni az amerikai elnökválasztás eredményéről és megnézte azt is, hogy melyik államban milyen szenátorok nyertek, akkor belefuthatott érdekesebb nevekbe is. Wyomingban például a választók azt a republikánus Cynthia Lummist szavazták meg demokrata ellenfelével szemben, aki 2013 óta birtokol bitcoint és azóta a kriptovaluták lelkes támogatójának számít. És ezt még magasabb szintre akarja vinni, legalábbis ez derült ki abból az interjúból, amelyet a “Good Morning America” műsorában adott nemrégiben.

https://www.youtube.com/watch?v=FUC3W-A7MG8

Egy újabb lelkes bitcoin-támogató

Lummis végig arról beszélt, hogy milyen komoly előnyei vannak a Bitcoinnak és mennyire értékálló befektetés is ez a kriptovaluta. Ennek érdekében pedig mindent el fog követni azért, hogy a bitcoin jobb állami elfogadását biztosítsa. Ehhez pedig mindenképpen szeretné az amerikai törvényhozás elé vinni vitára a kriptovaluták kérdését. Lummis korábban Wyoming állam kincstárnokaként is dolgozott, tehát ő felelt az állami vagyon minél jobb befektetéséért. És ezen feladata során többször is beleütközött a bitcoinba, amely igen jó értékmegőrző és profittermelő képességgel is bír. Ő maga is pontosan azért fektetett be, mert limitált elérhetősége adja az értékét, a komoly inflációs hatásoknak kitett dollárral szemben.

A bitcoin-támogató szenátor

Forrás: somagnews.com

Mivel mindösszesen 21 millió bitcoin bányászható ki összesen, így nagyon kevés a manipulációs lehetőség, nem várható olyan infláció, mint az amerikai dollár esetén. Mert utóbbinál ne legyen kétségünk, komoly pénzromlás várható, főleg, hogy a koronavírus-járvány miatt ezermilliárdokat kell nyomtatni a segélycsomagokhoz. Tehát a kriptovaluták, a bitcoin koncepciójának támogatói most örülhetnek, hiszen egy újabb lelkes bitcoin-támogató kerül a szenátusba, aki számára a kriptók világa nem ellenséges környezet.

2020 a bitcoin éve eddig

Választási kampányában Lummis egyébként folyamatosan beszélt arról a veszélyről, amelyet jelenleg a kormány inflációs politikája jelent a dollár vásárlóértékére nézve. A fiat pénzek inflálódását figyelve nem csoda, hogy egyre többen fordulnak a kriptók felé befektetést keresve. A bitcoin idén például értékállóbb befektetésnek számít, mint az arany. Sőt, igazából 2020-ban talán nincs is nála jobb befektetési lehetőség. Szerepe is folyamatosan változik, korábban elsősorban pénzként gondoltunk rá, valamire, amit el lehet költeni. Ma már viszont értékmegőrzőként tekintünk rá, mint valamire, amit meg kell szerezni és meg kell tartani.