Az angol felügyelet szerint az XRP nem értékpapír

A hetek óta tartó bizonytalan csendet a Ripple tokenje körül először az angol felügyelet törte meg.

Az angol királyi kincstár most adott ki egy dokumentumot, amiben a kriptopénzek és stabilcoinok szabályozási környezetét rögzítették a szigetországban. A kiadott jelentésben az XRP –  az Ethereum és a Bitcoin mellett a csere folyamatok eszközeként használt tokenként van jelölve. A csere tokenek pedig a nem szabályozott kategóriába esnek, amik nem minősülnek se e-pénznek, se értékpapírnak. A kincstár az angol piaci felügyelet, az FCA által 2019-ben kidolgozott szabályozási környezetét vette alapul.

“Azok minősülnek értékpapír tokennek, amik meghatározott befektetéshez, például részesedéshez vagy hitel instrumentumhoz kapcsolódnak a brit szabályozás szerint. Szélesebb körben pedig ezeket az eszközöket lehet tokenizálni, ami a hagyományos értékpapírok digitális megfelelői. ” – szerepel a kiadványban.

A kategorizálás jelen helyzetben nagyon fontos, mert éppen egy milliárd dolláros perre néz szembe a Ripple anyacég az Egyesült Államokban. December végén bombaként robbant a hír, hogy az amerikai értékpapírpiaci felügyelet pert indított a Ripple cég ellen az XRP kibocsátása kapcsán. A SEC szerint ugyanis az 1 milliárd forgalomban lévő XRP érme valójában egy értékpapír, így a kibocsátó cég megszegte az értékpapír kibocsátásról szóló törvényt és súlyos szankciók elé néz.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük