Beperlik a Ripple-t, 16%-ot esett az XRP árfolyama

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

16%-ot esett az XRP árfolyama miután a Ripple bejelentette, hogy a céget beperli az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC).

Eljárás indul a Ripple ellen

A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse a Twitter-en tette közzé a hírt, miszerint a SEC eljárást készül indítani a Ripple ellen.

A Wall Street Journal szerint a vádak tartalmazzák, hogy a cég úgy árusította illegálisan a digitális eszközt, mint egy bejegyzésre nem került értékpapírt. De Garlinghouse szerint nem csak erről van szó. A SEC az egész kriptó ipar megtámadására készül. “Jay Clayton elnök ezzel az intézkedésével kiválasztja a nyerteseket és a kriptó ipart érintő amerikai innovációt megpróbálja leszűkíteni a Bitcoinra és az Ethereumra.”

A Ripple vezér ezt követően az XRP védelmére kelt a bejegyzésben. Véleménye szerint a kriptó és a blokklánc technológiák sehova se mennek. A Ripple továbbra is használni fogja az XRP-t, mivel ez az egyik legjobb digitális pénzeszköz a fizetések végrehajtására. Mellette szól a gyorsaság, a költség- és energiahatékonyság, valamint a skálázhatóság is. Világszerte már több mint 200 tőzsdén lehet XRP-vel kereskedni és Garlinghouse szerint ez a jövőben még tovább fog növekedni.

Garlinghouse felháborítónak tartja, hogy a SEC a többi G20 ország és az amerikai kormány egészének egyetértése nélkül próbálja eldönteni, hogy mi az, ami innováció. Ennek nem így kellene működnie. Mindenesetre a Ripple készen áll a harcra és a nyerésre. “Ez a harc csak a kezdet” – ahogy a Ripple vezére fogalmazott.

A SEC perindításáról szóló hír miatt az XRP árfolyama zuhanni kezdett, 16%-ot csökkent rögtön a bejelentés után. A cikk írásának pillanatában -6%-nál áll az XRP ára, tehát már valamelyest javult a helyzet.

Az XRP értékpapír, vagy sem?

A Ripple még 2017-ben helyezte letétbe a tulajdonában lévő XRP-k többségét, majd ezt követően rutinszerűen adott el belőle intézményi befektetőknek és árusította azokat különböző kriptotőzsdéken. A cég arra is használja a digitális eszközt, hogy az egyik szolgáltatásukat, a gyors és költséghatékony, határon átívelő átutalásokra szolgáló On-Demand Liquidity-t (ODL) működtesse. Mindezek miatt a cégnek egy csoportos keresettel is szembe kell néznie az XRP státuszával kapcsolatban. A Ripple már régóta próbálja bizonyítani, hogy a kriptovaluta nem egy értékpapír. A cég szerint az XRP a Ripple-től függetlenül létezik és nem lehet értékpapír, mivel az XRP befektetők semmilyen módon sem részvényesei a Ripple-nek.

Kapcsolódó:

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.