Az AntPool lett a legnagyobb bitcoin bányászati pool, 20 millió dollárt kaszált 3 nap alatt

Az AntPool három év holtverseny után megelőzte a Foundry USA-t blokkfelfedezésben, így a kínai vállalat a világ legnagyobb bitcoin bányászati poolja lett.

A Digital Currency Group (DCG) leányvállalata és amerikai bányászati poolja, a Foundry USA három éven keresztül vezette a versenyt. Az amerikai cég a blokkfelfedezés 17,78%-áért volt felelős, és 2020 októbere óta összesen 28 331 bitcoin blokkot bányászott.

Az AntPool azonban az elmúlt napokban megnövelte hashrátáját, és megelőzte a Foundry USA-t, így a világ vezető bitcoin bányászati poolja lett. Az AntPool egyébként az elmúlt három évben mindvégig megtartotta második helyét, szorosan követve a Foundry USA-t, ezidő alatt pedig 26 436 blokkot (16,59%) bányászott.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy az AntPool az ASIC bányászgépeket gyártó BitMain tulajdonában van, és mindkét vállalat székhelye Kínában található.

Majdnem minden harmadik blokkot az AntPool bányászott az elmúlt 24 órában

A cikk írásakor a BitMain tulajdonában lévő bányászati pool 46 blokkot (30,07%) bányászott az elmúlt 24 órában. A tranzakciós díjakat leszámítva ezzel az AntPool összesen 287,5 BTC-t szerzett a bányászati jutalom részeként, ami a jelenlegi 27 500 dolláros árfolyammal számolva közel 8 millió dollárnyi bevételt jelent a vállalatnak.

AntPool legnagyobb bányászati pool

Az elmúlt három napban egyébként az AntPool két blokkal előzte meg a Foundry USA-t. A kínai bányászati pool összesen 121 blokkot (27,75%) bányászott, míg a Foundry 119 blokkért (27,29%) volt felelős a 3 napos rangsor szerint.