Az AP hírügynökség Chainlink node-ot fog futtatni

Az Associated Press (AP) egy Chainlink csomópontot fog futtatni, amely az okosszerződések fejlesztőinek ellenőrizhető adatokat fog biztosítani megbízható forrásból.

A megbízható adatokhoz való jutás örök kihívás az újságírói szakmában. Amióta az első információközvetítő média megszületett, a világnak az adatszolgáltatók feddhetetlenségére kellett támaszkodnia. Ez azonban megváltozhat most, hiszen a Chainlink kihasználja a decentralizáció erejét, és az Associated Press (AP), a világ egyik legnagyobb, 1846 óta működő hírügynöksége is ebbe az irányba kezd elmozdulni.

Az AP egy Chainlink csomópontot fog üzemeltetni, és jelentős mennyiségű adat feltöltését kezdi meg, kihasználva a Chainlink technológiáját az információk megbízhatóságának garantálása érdekében.

Chainlink és az AP hírügynökség: A partnerségnek van értelme

Az AP által sajtóközleményben megosztott információk szerint az ügynökség megosztja majd az amerikai piaccal, gazdasági tényekkel, sportmérkőzések eredményeivel és üzleti pénzügyekkel kapcsolatos adatokat. Az adatokat titkosított aláírással látják majd el, hogy igazolják azok hitelességét.

Nem ez az első alkalom, hogy az AP blokklánc technológiát használ, hogy biztosítsa adatainak integritását a világgal. Az AP már tavaly együttműködött az Everipedia-val azért, hogy az amerikai elnökválasztási eredményeket feltöltsék az Ethereum blokkláncára.

Emellett az AP 2021 elején NFT-t bocsátott ki, és több kísérletet is folytat a decentralizált technológiák művészetben történő alkalmazásával kapcsolatban.

Dwayne Desaulniers, az AP blokkláncért felelős igazgatója a sajtóközleményben azt írta, hogy a Chainlink által kifejlesztett technológia ideális az AP azon elképzeléséhez, hogy megbízható adatokat biztosítson az egész világ számára.

A Chainlink technológiája ideális módja annak, hogy az okosszerződések fejlesztői a világ bármely pontján közvetlen, igény szerinti hozzáférést kapjanak az AP megbízható gazdasági, sport- és versenyadataihoz. A Chainlinkkel való együttműködés lehetővé teszi, hogy ezek az információk bármilyen blokklánccal kompatibilisek legyenek. A nyílt forráskódú szoftver megbízható, biztonságos, és széles körben használják a vezető blokklánc hálózatokban.”

William Herkelrath, a Chainlink Labs ügyvezető igazgatója szintén üdvözölte a döntést, és elmondta, hogy az AP számára ésszerű volt egy Chainlink oracle node elindítása, figyelembe véve befolyásának mértékét és a világ számára folyamatosan szolgáltatott információk mennyiségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük