Az áresés ellenére a BTC-címek háromnegyede még mindig nyereséges

A Glassnode jelentéséből kiderült, hogy a mostani bitcoin árfolyamesés ellenére a címek háromnegyede nyereséges, és a legnagyobb valószínűséggel azok vannak “zöldben”, akik hosszú távban gondolkodnak.

A bitcoin (BTC) árfolyama az utóbbi napokban ismét mínuszba fordult, a Glassnode blokkláncelemző cég azonban azt állítja, hogy a bitcoin címek nagyjából 75%-a még mindig nyereséges.

Az április 11-én, hétfőn közzétett Week-On Chain jelentésében a Glassnode elemezte a nyereséges bitcoin tárcák számát, és azt találta, hogy a címek körülbelül 70-75%-a látja a nem realizált nyereséget, ami sokkal magasabb, mint a 2018-as medvepiac idején, amikor csak a címek 45-50%-a volt zöldben.

Az eredményeket kommentálva a Glassnode elemzői hozzátették, hogy a jelenlegi medvepiac közel sem olyan rossz, mint a korábbiak:

“A jelenlegi medvepiac nem olyan súlyos, mint az összes korábbi ciklus legrosszabb fázisa, a piacnak mindössze 25-30%-a van nem realizált veszteségben. Meglátjuk, hogy a további eladói nyomás lejjebb hajtja-e a piacot, és így a piac nagyobb részét húzza-e a nem realizált veszteségbe, mint a korábbi ciklusokban.”

A jelentésből azt is megtudhatjuk, hogy a bitcoin hosszú távú befektetések – vagyis azok a tulajdonosok, akik már több mint 155 napja tartják a kriptovalutát – a legkevésbé veszteségesek. Ezzel ellentétben azok, akik rövid távban gondolkodnak, vagyis kevesebb mint 155 napja van bitcoinjuk, mindössze 7,88%-uk ért el nyereséget.

Jelenleg a bitcoin árfolyama 40 000 dollár körül mozog, és az elmúlt 24 órában 39 000 dollár közelébe süllyedt, amivel az eszköz ismét medvepiaci területre került. A bitcoin irányát illetően egyesek 30 000 dollárig való esést valószínűsítenek, míg más adatok szerint a kereskedők 50 000 dollárra próbálják nyomni az árfolyamot.

Glassnode azt írja, hogy “mivel az árfolyam továbbra is küszködik, ez arra utal, hogy a keresleti oldal továbbra is kissé erőtlen.”

Miközben a címek és tranzakciók nagy része nyereséges, összességében a Bitcoin hálózat felhasználóinak száma, és ennek következtében a tranzakciók mennyisége az elemzők szerint továbbra is “halovány”.

A tranzakciók száma a hálózaton napi 225 000 tranzakció körül van, ami a 2018-2019-es medvepiachoz hasonló szám. A tranzakciók 2021 közepétől emelkedtek, de az elemzők megjegyezték, hogy “ez messze van a bikapiacok során megfigyelhető hájp ciklustól”.