Az árfolyamesés ellenére a kriptopénz használók száma 94%-al emelkedett idén

Bár az idei év nem kedvezett a kriptopénz árfolyam növekedésnek, a technológia adoptációja nem állt meg, a kriptopénz használók száma pedig folyamatosan emelkedik.

Árfolyamesés nem hat az elfogadottságra

részvénypiaci zuhanás2018-ban a bitcoin és a kriptopénzek jelentősen vesztettek értékükből. Egy év alatt tulajdonképpen a piac 85%-a köddé vált a piaci kapitalizáció tekintetében. Voltak olyan érmék, mint például az ethereum, amely még ennél is jobban elértéktelenedett az elhúzódó kriptotél alatt.

Azonban, ha nem csak az árfolyamra összpontosítunk, akkor korántsem olyan tragikus a helyzet a kriptopénzek és a blokklánc technológia területén.

A Cambridge Egyetem alternatív pénzügyi tanszékének friss tanulmánya szerint a nehéz piaci körülmények ellenére jelentős volt a növekedés a felhasználói elfogadottságot tekintve az idei évben.

Tanulmány kriptopénz használók piacáról

A majdnem 100 oldalas elemzésben arról számoltak be, hogy a kriptopénz felhasználók száma az idei év során majdnem megduplázódott. 2017-ben még 18 millió felhasználó volt jelen az ökoszisztémában, mely 2018-ra már 35 millió felhasználóra növekedett. Ez egy év alatt 94%-os növekedést jelent a szektorban, ami mindenképpen pozitív jövőt vetít előre.

Az elemzés kitér rá, hogy az adatok alapján mind a már tapasztalt, mind pedig az újonnan csatlakozó felhasználók száma megnövekedett. És itt ráadásul nem is az üzleti ügyfelekre kell gondolni, hanem az egyéni végfelhasználókra, akik most csatlakoztak az iparághoz.

“Ezek az új egyének befektetők, vásárlók akik jobb befektetési lehetőséget és hatékonyabb fizetési alternatívát látnak a kriptopénzekben.”

Bár a gyors növekedés elmarad a tavalyi évhez képest, amikor igazán sok új felhasználó csatlakozott a rendszerbe, az mindenképpen figyelemre méltó, hogy az új ügyfélszámlák nyitása és a személyi okmányokkal azonosított felhasználók száma az idei évben is jelentős növekedést mutatott.

Ezzel egy időben pedig a piac is alkalmazkodott a megnövekedett kereslethez. Az előző évhez képest ugyanis a kriptopénz tőzsdék száma is megduplázódott. Összesen a 80 millió ügyfél számla tavalyról idénre már 150 millióra növekedett. A beazonosított számlák száma is ezzel párhuzamos 20-ról 40 millióra emelkedett.

Akárhogy is alakul a jövőbeli árfolyam tehát úgy tűnik a piac folyamatosan bővül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük