Az ausztrálok 56%-a szerint Elon Musk találta fel a bitcoint

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Finder pénzügyi szakértők szeptember 2-án közzétett új jelentése szerint minden hatodik ausztrálnak van kriptovalutája, és 56%-uk szerint Elon Musk találta fel a bitcoint.

A Finders Consumer Sentiment Trackert az érdekelte, hogy Ausztráliában az emberek miért fektetnek digitális eszközökbe, és milyen trendek fogják alakítani a kriptók jövőjét.

A felmérésből kiderült, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel rendelkeznek kriptovalutával, mint a nők, bár a kriptovalutát birtokló nők aránya a januári 7%-ról júniusra 11%-ra nőtt. Ezzel szemben a férfiak aránya, akik azt állítják, hogy kriptovalutával rendelkeznek, 29%-ról 23%-ra csökkent. Összességében mintegy 17%-uk rendelkezik valamilyen kriptovalutával, és további 13%-uk szeretne vásárolni a következő egy éven belül.

Kifejezetten érdekes az, hogy a megkérdezett ausztrálok 56%-a azt gondolja, hogy a tech-milliárdos Elon Musk találta fel a bitcoint.

A Z generációs ausztrálok 31%-a rendelkezik kriptovalutával.

A vizsgálatból azt is megtudtuk, hogy továbbra is a bitcoin a legnépszerűbb kriptopénz az ausztrálok körében. A helyi befektetők 9%-a tart BTC-t, ezt követi az ethereum (ETH) (8%), a dogecoin (DOGE) (5%) és a bitcoin cash (BCH) (4%).

A Finder kutatása szerint a Z generációs ausztrálok (24 évesek és fiatalabbak) közel 31%-a rendelkezik már kriptopénzzel, ez a szám január óta több mint a kétszeresére nőtt. A többi generáció körében azonban csökkent a digitális valutát birtoklók száma.

James Edwards, a Finder kriptospecialistája azt jósolta, hogy a Z generáció viselkedése a jövőben fokozatosan kiszorítja a hagyományos pénzügyeket. A szakember úgy fogalmazott:

“Sok ausztrál már tisztában van a kriptovaluták nyújtotta előnyökkel…”

Majd hozzátette:

“Ha az oktatás üteme tovább növekszik, a kriptovalutákhoz való könnyebb hozzáféréssel kombinálva, akkor várhatóan az évtized végére domináns pénzügyi iparággá válhat, különösen a fiatalabb generációk körében, akiknek soha nem volt érdemi hozzáférésük a hagyományos pénzügyekhez.”

A Finder tulajdonosa szerint a kriptók növekedése robbanásszerű lesz

Fred Schebesta, a Finder alapítója úgy véli, hogy a digitális valuták szárnyalni fognak, kijelentve:

“Ahogy a technológia fejlődik, és egyre könnyebbé válik a hozzáférés – mint például a Finder alkalmazásban, ahol néhány kattintással lehet bitcoint és ethereumot vásárolni -, úgy hiszem, hogy a kriptopénzek növekedése robbanásszerűen fog nőni.”

A kutatás szerint a közösségi média lesz a kriptovaluták felemelkedésének hajtóműve. Ausztráliában az állampolgárok több mint fele (52%) a közösségi médiából jut hírekhez és olyan emberek vannak rájuk hatással, mint Elon Musk.

Egyes kriptopénz szakértők egyébként azt jósolják, hogy a bitcoin 2040-re felváltja a fiat valutát, mely folyamatról már mi is többször írtunk: ez a hiperbitcoinizáció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.