Az Avalanche első mémcoinja lehet, hogy csak egy nagy csalás volt

A SnowdogDAO (SDOG) az Avalanche hálózatának első mémcoinja tegnap csúnyán a földbe állt, miután elvesztette értékének 90%-át. Egyesek szerint ez volt a platform történetének eddigi legnagyobb rugpull jellegű csalása. És bár sok millió dollárnyi befektetés tűnt el, a SnowdogDAO csapata fenntartja azon álláspontját, hogy nem történt rugpull, csak egy játékelméleti kísérlet sikerült rosszul. A SnowdogDAO 8 nappal ezelőtt indult el egy olyan kísérletként, amelynek végén visszavásároltak volna mindent.

SnowdogDAO – rugpull vagy csak félresikerült a projekt?

A fejlesztőcsapat a token mögött azért indította a kísérletet, hogy így hívják fel a figyelmet a Snowbank platformjára. Az egész kísérlet fő pillére az a visszavásárlás lett volna a 8. nap végén, főleg, hogy ebben a pár napban a teljes érték 44 millió dollárra nőtt. Ez azt jelentette, hogy a SnowdowDAO birtokosok ennek a hatalmas összegnek egy bizonyos részére tarthattak volna számot. Két opciójuk volt a befektetőknek: vagy eladják a tokent a visszavásárlás előtt nyomottabb áron, vagy versenybe szállnak a többi befektetővel a visszavásárlás során. A fejlesztők viszont azt elfelejtették közölni, hogy az összes SDOG kínálat mindössze 7%-át lehetett a visszavásárláskor piaci ár felett értékesíteni.

Twitter

Viszont a tegnapi visszavásárlás így is tökéletes kudarc lett, hiszen három cím egy egyszerű trükk segítségével 22 millió dollárnyi SDOG tokent tudott eladni pillanatok alatt. Ugyanis ezek a címek nem sokkal a visszavásárlás előtt vettek SDOG tokent, majd stake-elték. Egy nappal később pedig már képesek voltak 10 millió, 7,7 millió és 3,3 millió dollárt kiszedni a SDOG egyenlegéből. A fórumokon mindenki arról ír, hogy valószínűleg a fejlesztőkhöz közel állók lehettek a címek tulajdonosai. A Snowdog csapata azonnal rohant egy poszttal tisztázni, hogy nem rugpull történt, csak rosszul sikerült a kísérletük. Rengeteg SDOG birtokos egyszerűen nem is tudta eladni a tokenjeit. Viszont a Snowdog csapata szerint nem is kell nekik, hiszen hamarosan újabb funkciók lesznek a SDOG birtokosok számára elérhetőek a Snowbanken.