Az Avalanche hálózata továbbra is történelmi magasságokban

A decentralizált pénzügyek világának egyik legnépszerűbb blokklánca, az Ethereum-gyilkosnak is titulált Avalanche (AVAX) komoly sikereket tudhat magáénak az elmúlt 48 órában. Több mint 12 százalékos növekedést mutatott be a hálózat natív tokenje, az AVAX ebben az időszakban. Többször is csúcsot döntve jelenleg 105 dollár felett kereskednek vele. A piaci kapitalizáció ennek megfelelően szintén növekedett, így ma már a token a 12. legnagyobb kriptovalutának számít.

Az Avalanche háza táján csak pozitív hírek vannak

Ami szintén nagyon pozitív a hálózattal kapcsolatban, hogy a protokoll különféle DeFi-projektjeiben lekötött összeg értéke átlépte a 10 milliárd dolláros határt is a DeFi Llama friss adatai szerint. Ahogy arról már korábban is írtunk, az Avalanche egy olyan Proof-of-Stake blokklánc, amelyet okosszerződések futtatására hoztak létre. Ezen okosszerződések pedig a legtöbb DeFi-protokoll és applikáció fő működési motorjai. Ez még önmagában nem lenne ok a népszerűségére, viszont a nagy mennyiségű tranzakció kezelése és az alacsony díjak már annál inkább. Az ár emelkedése az elmúlt időszak pozitív fejleményeinek köszönhető. Kezdve a tovább növekedő DeFi-aktivitással a láncon, több komoly együttműködés bejelentésével. Aztán folytatva egy sok millió dolláros alap létrehozására Avalanche-projektek fejlesztésére.

Avax kapitalizáció

Kedden jelentette be a hálózat mögött álló cég, az Ava Labs azt is, hogy együttműködésre lépnek a Deloitte cégével, ami a világ négy legnagyobb könyvelő és pénzügyi tanácsadó cégének egyike. Közösen indítani fognak egy felhőalapú platformot. Ez az Avalanche blokklánc használatával fog segítséget nyújtani a Deloitte egyik folyamatához. A növekedés nagyon gyors, hiszen augusztus végén lépte át a protokollokban zárolt összeg értéke a hálózaton az 1 milliárd dollárt, most pedig már 10 milliárd felett vagyunk. És még bőven sorolhatjuk a pozitív fejleményeket. Ott van a fentebb említett Blizzard alap elindulása, ami 200 millió dollárnál is többet fog biztosítani a hálózat ökoszisztémájának fejlesztéséhez. De folytathatjuk a sort azzal, hogy múlt hónapban az AVAX listázásra került a Coinbase kereskedési platformján is.