Újabb Ethereum gyilkos jelent meg: az Avalanche 42 millió dollárt húzott be

Az Avalanche blokklánc-hálózat, ami állítása szerint százszor gyorsabb, mint az Ethereum, most bejelentette, hogy 42,5 millió dollárt gyűjtött össze egy nyilvános token-eladás után.

Az eladás július 15-én 10 órakor kezdődött. Csak négy és fél óra kellett ahhoz, hogy a legújabb „Ethereum gyilkos” blokklánc értékesítse az eladásra szánt 72 millió AVAX tokenjét. Ez a hálózat finanszírozásának teljes összegét 60 millió dollárra növeli. (Az amerikai lakosok még nem is nem vásárolhattak, hogy ne haragítsák magukra a SEC-et.)

Az AVAX tokenek a hálózat uralkodó tokenjei. A tulajdonosok felhasználhatják őket a hálózat jövőjéről való szavazás során is. A tokeneket a befektetőknek osztják szét az Avalanche főhálózat elindításakor, amit a társaság augusztus végéig szeretne megvalósítani.

Mi az a Avalanche?

Az Avalanche egy blokklánc hálózat, ami magas tranzakciós sebességet ígér („Visa-szintű átviteli sebességet akarnak garantálni a tájékoztatásuk szerint”). Az Ethereum körülbelül 15 tranzakciót támogat másodpercenként. Az Avalanche másodpercenként több mint 4500 tranzakció feldolgozását ígéri.

Az Avalanche-t az Ava labs építette, ami egy nyílt forráskódú platform DeFi alkalmazásokhoz. Mindkettőt Emin Gün Sirer, a Cornell Egyetem informatikai professzora építette, aki az egyetem kriptovaluták és okos szerződések kezdeményezéseit és projektjeit is irányítja.

 

Miért jó az Avalanche a DeFi-nek

Annak ellenére, hogy állítása szerint az Avalanche sokkal gyorsabb, mint az Ethereum, továbbra is támogatja az Ethereum Virtual Machine-t, vagyis olyan eszközöket, mint a MetaMask és a My Ether Wallet.

Ez így alkalmassá teszi a decentralizált pénzügy számára (DeFi) is, ami mára egy 3 milliárd dolláros iparággá nőtt ki. A DeFi olyan termékeket foglal magában, mint a kezes nélküli hitelek, megtakarítási számlák és decentralizált stabilcoinok.

Az összes top DeFi-protokoll – Maker, Compound és Aave – Ethereum alapú. Ha az Avalanche támogatja az Ethereum Virtual Machine-t, ez egyúttal azt is jelenti, hogy ezek az alkalmazások könnyen felszállhatnak a fedélzetre.

Lehetséges, hogy pont ez motiválja őket arra, hogy mégis nyitottak az Ethereum felé is. Ugyanis az Ethereum most csúcsokat döntöget. Az elmúlt néhány hónapban hálózatának több mint 90%-a aktív használatban van.

És a DeFi nagyon gyorsan növekszik – körülbelül két héttel ezelőtt a most 3 milliárd dolláros iparág csupán 2 milliárd dollárt ért -, és helyre és térre van szüksége ehhez a növekedéshez. Sőt, az Ethereum 2.0, ami a hálózat felgyorsítását ígéri, már régóta késik, így helyzetbe hozza az alternatív megoldásokat is.

A versenytársak között szerepel az Algorand, a Polkadot és a DFINITY, akik várhatóan ebben az évben indulnak el. Mögöttük most még sokkal több pénz áll.

A Messari kriptoelemző cég szerint az Algorand több mint 2 milliárd dollárt ér. A cég a Polkadotot 1,2 milliárd dollárra értékelte. A DFINITY 166,9 millió dollárt gyűjtött négy körben a Crunchbase szerint; aminek nagy része Andreessen Horowitztól és a Polychaintől származik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük