Az AWS felhasználók most már indíthatnak Avalanche node-okat

Az Avalanche blokklánc mögött álló fejlesztő, az Ava Labs egy szerdai bejelentés szerint az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatásán keresztül fog kriptos infrastrukturát kínálni. A cél, hogy így elősegítsék a még jobb intézményi és kormányzati elfogadását a blokkláncnak. Az Avalanche blokklánc és a ráépülő ún. Subnetek tökéletesek a Web3 játékok fejlesztéséhez vagy éppen NFT-k kibocsátására. A subnetek konkrétan személyre szabott egyedi blokkláncok az Avalanche blokkláncára épülve, a saját szabályaikkal és saját tokenjükkel.

Az Avalanche és az Amazon hosszútávra terveznek

Az Amazonnal kötött alku keretén belül az Ava Labs az AWS Marketplacen fogja majd kínálni a Subnet indítás szolgáltatását. Tehát bármilyen cég vagy intézmény az AWS platformján keresztül megbízhatja az Ava Labsot egy új Subnet elindításával. Az AWS részéről a startupokért felelős igazgató azt nyilatkozta, hogy céljuk a legjobb technológia eljuttatása bármilyen céghez, vagy kormányzati intézményhez és az Avalanche segítségével ezt még könnyebben meg tudják majd tenni. Ráadásul az AWS partnerségnek köszönhetően az Avalanche új vevői szegmensekhez és szektorokba tud majd eljutni.

Mostantól az Avalanche node-ok is futhatnak az AWS GovCloudban, ami azt jelenti, hogy a kormányzati szervezetek még szigorúbb adatbiztonsági feltételek teljesülése mellett használhatják az Avalance technológiát. Ez pedig az Ava Labs alapító Emin Gün Sirer szerint is egy óriási lépés. Hiszen így a fejlesztők nagyjából bárhol fel tudnak konfigurálni egy node-ot és teszthálózatot, szóval hatalmas lehetőségek nyílnak meg a felhasználók előtt. Az AWS és az Ava Labs közötti együttműködést erősítendő utóbbi cég az AWS Activate és az AWS Partner Network hálózatához is csatlakozik. Az AWS Activate a technológiai startupokat támogatja, míg az AWS Partner Network támogatási lehetőségeket és növekedési eszközöket biztosít tagjai számára. És mostantól az AWS aktív szereplője lesz az Avalanche közösségének is. Így ott lesznek majd az Avalanche Summiton vagy éppen a különféle Avalanche fejlesztői találkozókon.