Az egyik legnagyobb bitcoin ATM cég tőzsdére megy

Talán kevésbé ismert, de a világ legnagyobb bitcoin ATM szolgáltatója, a Bitcoin Depot nevű cég. Legalábbis a Coin ATM Radar információi szerint több mint 7000 bitcoin automatájuk van szerte Észak-Amerikában. Ezen ATM-ek lehetővé teszik, hogy könnyedén vehessenek az ügyfelek fiat pénzből bitcoint vagy más coinokat. A friss hír szerint hamarosan tőzsdén jegyzett cég lesz a Bitcoin Depot vállalatából.

A Bitcoin Depot tőzsdére vonulásának részletei

A Nasdaq tőzsdéjére fog majd a cég felkerülni valamikor 2023-ban a BTM ticker alatt. Ehhez először egy 855 millió dolláros SPAC-ügyletet hajtanak végre a GSR II Meteora Acquisition Corppal (GSRM) együtt. A SPAC egy “üres”, úgymond keretcég, amely azért kerül a tőzsdére, hogy tőkét vonjanak be rajta keresztül. A SPAC-ügyletben elég gyakran előfordul, hogy ez a társaság összeolvad egy korábban már tőzsdén jegyzett céggel, így gyorsítva a folyamatot. Jelen esetben ez utóbbi vállalat a GSRM. A Bitcoin Depot közleményében arról írnak, hogy 623 millió dolláros bevételük volt az elmúlt 12 hónapban és 6 millió dollár volt az adózott eredményük.

Van egyébként ok figyelni a Bitcoin Depot tőzsdére vonulására, hiszen már most 7000-nél is több helyen érhetőek el automatáik szerte az Egyesült Államokban és ezekkel a teljes lakosság 40%-át el tudják érni. Plusz jelenleg is függőben van a kérelmük New York államban, ahol szintén terjeszkedni szeretnének. A cég vezérigazgatója a fentebb már említett közleményben arról írt maga is, hogy most is komoly jelenlétük van az Egyesült Államokban, de tovább tervezik folytatni a bővülést. A most létrejövő egyesült vállalat értéke 755 millió dollár körül lesz. A tőkéje viszont már majdnem eléri a 855 millió dollárt is, amikor a tranzakcióból származó pénz elszámolásra kerül. Ebből a tekintélyes összegből 321 millió dollárt egy olyan alapba helyeznek át, amelyet a GSRM kezel majd és amelyből jövőben akvíziciókat akarnak majd végrehajtani.