Az egyik legnagyobb kriptobefektetési cég komoly veszteséget jelentett

Még tavaly számoltunk be arról, hogy a Galaxy Digital alapítója, Mike Novogratz 100 ezer dolláros bitcoin árat jósolt 2022 elejére. Ezzel szemben a tavaly év végi csúcspont után kisebb-nagyobb hullámvölgyeket követően mélyrepülésbe kezdett a legnagyobb kriptovaluta. A BTC árzuhanását pedig követik megdöbbentő sebességgel az altcoinok is. A cikk írásakor egy bitcoin ára alig több mint 31 ezer dollár.

A Galaxy Digital idén más eredményeket hoz, mint tavaly

Ma pedig a Galaxy Digital bejelentette, hogy részvényvisszavásárlási programot indít el. Ennek keretében 10,6 millió részvényt vásárolnak vissza, ami a cég teljes részvénycsomagjának 10%-a. A kriptobefektetésekkel foglalkozó cég közleménye szerint ez egy nagyszerű lépés abban az időszakban, amikor a részvény piaci ára nem igazán tükrözi a vállalatban rejlő valódi értékeket. A visszavásárlással pedig biztosítható, hogy a részvényesek számára hosszútávon is érték maradjon a Galaxy Digital befektetés. A GLXY tickeren futó részvény a torontói értéktőzsdén van forgalomban és csak az elmúlt négy napban veszített 34%-ot az értékéből. Ma 10%-os zuhanást volt kénytelen elkönyvelni eddig.

Azért ez nem érhetett sokakat meglepetésként, hiszen nem sokkal korábban a Galaxy komoly első negyedéves veszteséget jelentett be. A kriptovaluták árfolyamzuhanásai miatt komoly kereskedési veszteséget voltak kénytelenek lekönyvelni. 2022 első negyedévében 111,7 millió dolláros veszteséget jelentettek be, ami elég sokkoló volt. Egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban ugyanis 858,2 millió dolláros profitot jelentettek. Mike Novogratz még a Bloombergnek nyilatkozott a hét elején és arról beszélt hosszasan, hogy szerinte a digitális eszközök piaca a következő néhány negyedévben különösen “volatilis és nehéz” lesz majd.