Az egyik legnevesebb üzleti iskolában már kriptóban is lehet fizetni a tandíjat

Azok a diákok, akik feliratkoznak a Wharton “Economics of Blockchain and Digital Assets” című online kurzusára, bitcoinban vagy ethereumban is fizethetnek.

A Pennsylvaniai Egyetem Wharton üzleti iskolája blokklánc témájú oktatási programot indít, és – ahogy illik – a hallgatók kriptovalutában fizethetnek majd érte, így ez a második amerikai főiskola, amely elfogadja a bitcoint.

Mától kezdve a diákok a kriptót is választhatják, a PayPal-t és a hitelkártya fizetési lehetőség mellett. Akik ezt választják, azok bitcoin, ethereum vagy USDC stabilcoin segítségével fizethetnek.

A Wharton a Coinbase Commerce-re támaszkodik majd a fizetések feldolgozásában. A Coinbase 1%-os díjat számít fel a kereskedőknek a szolgáltatás használatáért, de az iskola nem hárítja át a díjat a diákokra. A Coinbase szóvivője szerint a fizetések bármelyik on-chain tárcával teljesíthetők.

A kriptofizetési lehetőség egyelőre csak azokra korlátozódik, akik a hathetes, “Economics of Blockchain and Digital Assets” című, online, a pénzügyi világ szakembereinek szóló tanfolyamra iratkoznak be.

“Kevesebbe kerül, mint egy Ethereum a jelenlegi árakon” jegyezte meg Reed Cataldo, a tanfolyam egyik adminisztrátora.

A szélesebb értelemben vett Wharton üzleti iskola még nem vezette be a kriptotandíjfizetést. Cataldo szerint azonban az új fizetési lehetőséget valószínűleg máshol is átveszik a Whartonon, valamint a jövőben más iskolákban is.

A Pennsylvaniai Egyetem Ivy League iskolája számára sem idegen a bitcoin, hiszen az év elején jelentette be, hogy elfogadta az eddigi legnagyobb kriptoajándékát egy névtelen adományozótól, aki 5 millió dollárt adott bitcoinban a pénzügyi innováció támogatására.

A New York-i King’s College már 2014 óta elfogadja a bitcoint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük