Az Electronic Arts alapító átnyergel a Web3 játékokra

Ha most megkérdeznénk bárkit arról, hogy tudja-e ki az a William Murray “Trip” Hawkins II, valószínűleg a többség válasza nem lenne. Pedig Trip Hawkins olyan legendás vállalatok alapítója, mint az Electronic Arts vagy éppen a 3DO és a Digital Chocolate. Ezekből a nevekből is leszűrhető, hogy érdemes odafigyelni arra, amit mond és tesz a most közel 70 éves vállalkozó. És most Hawkins nagy döntésre szánta el magát, átnyergel Web2-ről a Web3-ra.

Hawkins új utakra indul – ez ígéretes a Web3 jövője szempontjából

Hawkings elfogadta ugyanis a stratégiai igazgató posztját a Spanyolországban, Barcelonában működő Games for a living startup cégénél. Nem csak igazgató lesz, hanem az igazgatótanács tagja is lesz majd. A célja a pozíciójában az lesz, hogy elősegítse a Web3 alapú játékok még jobb elterjedését és tömeges elfogadását. A Games for a living ki is adott egy sajtóközleményt, amely szerint Hawkins izgatottan várja feladatát, hogy még izgalmasabb, a játékosokat még jobban beszippantó élményeket tudjanak biztosítani az új technológiák segítségével. Nem véletlen amúgy a választása. A Games for a living vezérigazgatójával, Manel Sorttal már dolgozott együtt Hawkins a Digital Chocolate cégénél.

Sort sem ismeretlen név a játékok világában, dolgozott az Activision Blizzardnál és tanácsadóként volt olyan olyan legendás játékok születésénél, mint a Candy Crush. A Web3 játékok világa töretlenül dübörög tovább előre és komoly beruházások születnek nap mint nap. A Pantera Capital 10 millió dollárt fektetett nemrégiben a Metaverse Game Worldwide Webb cégébe. Előtte az Ajuna játékos platformja szerzett 5 millió dolláros tőkeinjekciót. És még a hónap elején a Final Fantasy mögött álló Square Enix jelentette be, hogy együttműködésre lép a Polygonnal egy NFT projekt elindítása érdekében.