Az Electrum tárca következő frissítéssel már Lightningot is támogat

Az Electrum népszerű nem letétkezelő Bitcoin tárca következő frissítése támogatni fogja Lightning utalásokat. Ezzel akár egy szatosis (a bitcoin százmilliomodik része) díjakért is lehet majd bitcoinokat utalni. A vállalat a saját lightning node fejlesztését fogja integrálni. Hogy mikor várható a frissítés, arra még nincs pontos ütemterv. A frissítést a Twitteren jelentették be.

A második rétegű Lightning hálózat segítségével az azt integráló tárcák, tőzsdék és más alkalmazások képessé válnak szinte azonnal a lehető legminimálisabb összegért bitcoint utalni. Segítségével realitássá válhatnak a jövőben a BTC mikrotranzakciók, mint például a kávévásárlás bitcoinnal a sarki boltban. Ugyan lehetséges most is a kávévásárlás bitcoinnal, de sok bitcoinistát eltántorít a hétköznapi használatától az a tény (az árfolyam volatilitás mellett), hogy a hálózat tranzakció-áteresztőképessége túlságosan alacsony és leterheltség esetén drága az utalás.

Az Electrum a saját csomópontját fogja futtatni, azaz az Electrum tárca használóinak nem kell külön Lightning csatornákat nyitniuk.

A bejelentést pozitívan fogadta a Twitter kriptós közössége, több mint 400-an osztották meg és 1400 lájkot kapott a bejelentés.