Az Ethereum bányászok jobban keresnek mint a Bitcoin bányászok

Az Ethereum bányászok továbbra is megelőzik a Bitcoin bányászokat a bevételek tekintetében. A második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz mostanra egyértelműen bizonyította, hogy a kriptobányászat terén jobb választás lehet mint a Bitcoin. Már a múltban is többször előfordult ez a helyzet, de március hónapban ez még inkább előtérbe került. Ugyanis az Ethereum bányászok által termelt bevétel és a Bitcoin bányászok által termelt bevétel közötti különbség egyre nagyobb lett az Ethereum javára.

ETH bányászok bevétel

Az Ethereum bányászok viszik a prímet

Március nagyszerű hónapnak bizonyult az Ethereum számára a bányászat szempontjából. Még ha az EIP-1559 meg is változtatta a hálózaton a bányászok jutalmazásának módját, de nem csökkentette le a bányászok által termelt bevételt. Ez a szám március hónapra tekintélyes a 1,34 milliárd dollárra emelkedett. Ez drasztikusan nőtt még az előző hónaphoz képest is, több mint 7%-os növekedésnek számít februárhoz viszonyítva, amikor a teljes bevétel 1,25 milliárd dollár volt.

A másik oldalon a Bitcoin bányászok összesen csak 1,21 milliárd dollár bevételt értek el a bányászati tevékenységükből. Az Ethereumhoz hasonlóan ez a szám is nőtt ahhoz képest, amit idén februárban elértek. A februári számokhoz képest mintegy 150 millió dolláros a növekedés, ami 14%-kal több. Ez azonban még mindig nem volt elég ahhoz, hogy elérje azt, amit legnagyobb versenytársa produkált.

Ezzel tehát folytatódik az Ethereum hosszú ideje tartó trendje, miszerint a bányászati bevételek folyamatosan növekednek. Az elmúlt három hónapban a második legnagyobb kriptopénz mindig megelőzte a Bitcoint. Januárban 20%-kal előzte meg a Bitcoin bányászok bevételét, februárban pedig 17%-kal. Márciusban ez különbség csökkent, de továbbra is messze megelőzi a Bitcoint, az Ethereum 10%-kal teljesített jobban márciusban.

ETH vs BTC bányászok bevétel

Azonban ez a túlteljesítés egyelőre még csak az elmúlt hónapokra érvényes. Ha megnézzük az éves bontásban a grafikonokat, azok azt mutatják, hogy az Ethereum alulteljesít eddig a tavalyi évhez képest. A bányászok 20%-kal kevesebb bevételt értek el 2022 márciusában mint 2021 márciusában. Mindazonáltal az Ethereum bányászat még mindig a preferált bányászati tevékenység a bányászfarmok esetében, mert több pénzt kereshetnek vele mint a Bitcoin bányászattal.

Azonban hozzá kell tenni, hogy az ETH közelmúltbeli árfolyam emelkedése is hozzájárult ehhez a jó eredményhez. A digitális eszköz ára március vége felé szépen emelkedett, és a 3000 dolláros szintet is áttörte. Ez a bányászott ETH coinok számától függetlenül is hozzájárult a bányászati bevételek gyors növekedéséhez.

Az Ethereummal a cikk írásakor 3025 dolláron kereskednek. Ez most több mint 10%-os csökkenést jelent a márciusi 3480 dolláros csúcshoz képest.