Az Ethereum NFT-k mostantól Bitcoin hálózatra is átvihetők

A Bitcoin nem-helyettesíthető tokenek (NFT) ökoszisztémájának három kulcsszereplője hétfőn bevezette a BRC-721E tokenszabványt, amely lehetővé teszi a kereskedők számára az ERC-721 tokenek Ethereum hálózatról Bitcoinra történő átvitelét.

A kezdeményezés hétfőn indult az Ordinals.market, a Bitcoin Miladys NFT kollekció és az Xverse Bitcoin Wallet együttműködéseként. Az új token szabvány véglegesen elégeti az ERC-721 NFT-ket az Ethereumon, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy BRC-721E feliratként vagy angolul csak inscription-ként igényeljék a Bitcoinon. Ez az átviteli folyamat viszont visszafordíthatatlan.

A Dune Analytics analitikai platform adatai szerint a BRC-721E szabvány bevezetése ugyanazon a napon történt, mint amikor az Ordinals jelentős mérföldkövet ért el a Bitcoin hálózaton, hiszen túllépte a 10 millió feliratot.

„A bitcoin nem helyettesíthetőségének lehetővé tétele az Ordinal elmélettel az NFT-használati esetek széles skáláját nyitja meg, amelyeket 2018 és 2022 között az Ethereumon fejlesztettek ki” – mondta Yohann Calpu, a Forkast Labs marketing igazgatója. „Sok Ethereum NFT-tulajdonos elfogadja a megnövekedett decentralizációt, megváltoztathatatlanság és szűkösség Bitcoin koncepcióját.”

A CryptoSlam szerint a Bitcoin NFT-eladásai 18,50%-kal 4,09 millió USD-ra estek vissza Hongkongban este 20:50-ig tartó 24 órában. Az Ethereum NFT eladásai 16,7%-kal emelkedtek ugyanebben az időszakban. A Forkast ETH NFT Composite, az Ethereum NFT piac teljesítményének követésére tervezett index az elmúlt nap során 0,26%-kal, míg a hónapban 6,21%-kal csökkent. Az index akár 250 alkalmas okosszerződést is magában foglal, így átfogó képet ad a piac állapotáról.