Az FTX 10 millió dollárnyi kriptót utalt a Binance-nek és a Coinbase-nek, de senki nem tudja miért

A jelenleg csődeljárás alatt álló kriptotőzsde a jelentések szerint több mint 10 millió dollár értékű digitális eszközt utalt át a Coinbase és a Binance számára.

Az Arkham Intelligence adataiból kiderül, hogy az FTX jelentős mennyiségű kriptovalutát utalt át október 25-én a korai órákban. A tranzakcióban érintett eszközök között volt 2 904 Ethereum körülbelül 5,18 millió dollár értékben, 1 341 Maker token 2,02 millió dollár értékben, 198 000 Chainlink token körülbelül 2,26 millió dollár értékben és 12 000 AAVE token összesen körülbelül 1,03 millió dollár értékben.

Ugyanakkor azt továbbra sem tudni, hogy ezeknek az átutalásoknak van-e közük az FTX folyamatban lévő csődeljárásához. A John Ray III vezette tőzsde egyébként aktív volt az elmúlt hónapokban, október elején például 150 millió dollár értékű Ethereum és Solana érmét stakelt.

Újraindulhat az FTX

A csődeljárás ellenére az FTX a hírek szerint fontolóra veszi az újraindítás lehetőségét. Kevin Cofsky, a tőzsdét képviselő befektetési bankár nyilvánosságra hozta, hogy az FTX aktívan vizsgálja három különböző szervezet ajánlatát. Emellett egy nemrégiben tartott bírósági meghallgatáson Cofsky megemlítette, hogy az újraindítás önerőből vagy egy stratégiai partnerségen keresztül is megtörténhet, de még a tőzsde eladásának lehetősége is felmerült. Az FTX jövőjéről várhatóan december közepéig születik végleges döntés.

Az FTX esetleges újraindításáról először januárban lehetett hallani, miután John Ray III vezérigazgató létrehozott egy csoportot, amely a kriptotőzsde újraindításának megvalósíthatóságát vizsgálja.

9 milliárd dollárnyi ügyfélpénzt szolgáltatna vissza a tőzsde

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az FTX egy olyan javaslattal állt elő, amelynek keretében 2024-ig több mint 9 milliárd dollárt kapnának vissza a felhasználók. A terv szerint a tőzsde az ügyfelek befagyasztott vagyonának akár 90%-át is visszaszolgáltatná.

Mindeközben a kriptoközösség további pontosításokat vár az FTX-től, ugyanakkor a javaslat felébresztette a reményt azokban a felhasználókban, akik jelenleg is türelmesen várnak a befagyasztott eszközeik visszaszolgáltatására. Az FTX jövőjével kapcsolatos végleges döntéseknek – akár újraindítás, partnerség vagy eladás lesz a vége – kétségtelenül jelentős hatásai lesznek a kriptoiparra és annak szereplőire.