Az FTX megkaparintotta a Liquid japán kriptotőzsdét

Az FTX, a maga is kriptovaluta csereplatformként üzemelő vállalat rövid időn belül magáénak tudhatja a Liquid japán kriptotőzsdét. A Sam Bankman-Fried által alapított cég előreláthatólag a jövő hónap folyamán üti nyélbe az üzletet a kelet-ázsiai országban. 

Az adásvétel lebonyolítása után az FTX fennhatósága alá fog tartozni a Liquid Group s egyúttal társvállalatai is. Ezek egyike egy hivatalos licenccel rendelkező kriptovaluta tőzsde, amely az ország egyik legnagyobbja.

A Liquid Group szerdán jelentette be a hírt, miszerint a Quoine Corporation és a Quoine Pte. szingapúri székhellyel rendelkező vállalatok az FTX amerikai csereplatform tulajdonába kerülnek át. Egyébként a Quoine egyike a legelső japán kriptotőzsdéknek, amelyek 2017-ben kezdték meg működésüket s azóta a Liquid márkanév alatt funkcionál.

Az ügylet részletei egyelőre ismeretlenek a nagyközönség számára, azonban a Liquid-et 2019-ben, első befektetési köre alkalmával, több mint 1 milliárd dollárra értékelték. Ahogy az már fentebb említésre került, a tranzakció vélhetőleg az elkövetkezendő egy hónapban végbe is megy. Mindez a két fél kitételeitől és egymással szemben állított feltételeinek teljesítésétől függ.

FTX

A továbbiakban a Quoine beilleszti az FTX termékeit és szolgáltatásait a saját felületébe, míg a bahamai székhelyű csereplatform a japán ügyfeleit átirányítja a Quoine-hez. Nem titkolt céljuk, hogy a magánszemélyek s a vállalatok igényeit is kielégítsék nem csupán Japánra vonatkozólag, hanem világszerte.

Az FTX mellesleg már eddig is jó kapcsolatot ápolt a Liquid-del, ugyanis az augusztusi hackertámadást követően, amelyben 85 millió dollárnak lába kelt, az FTX nyújtott pénzügyi segítséget a japán kriptotőzsdének. Számszerűleg 120 millió dollárt folyósították a probléma kijavítására.

Az FTX a csúcsra tör

Az kriptotőzsde a napokban bejelentette, hogy 400 millió dollárt sikerülne összegyűjtenie a legutóbbi befektetési köre alatt. A vállalat értékét így jelen pillanatban körülbelül 32 milliárd dollárra becsülik. Az Amerikában működő fiókvállalata, az FTX US, is rendkívül sikeres, hiszen 8 milliárd dollárt ér jelenleg. Mindkét cég felvásárlási lázban ég, mivelhogy az elmúlt évek során több hasonló érdekeltségű szervezetet is megvásároltak s magukba olvasztottak.