Az H&M Distributors is a kriptovaluták elfogadása mellett döntött

Mai napi jó hír: a Bitcoin szépen lassan halad előre a mindennapi tömegfelhasználás irányába. Most ugyanis az amerikai nagykereskedő, H&M Distributors jelentette be, hogy innentől már ők is elfogadják a kriptovalutát fizetési eszközként.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Mielőtt bárki összezavarodna: nem a H&M ruhaboltról van itt szó, hanem a H&M Distributors-ról. Az amerikai vállalat a fast fashion helyett költséghatékony világítóelemekkel foglalkozik. (Azon belül is főként lámpatartókkal és azok kiegészítőivel).

Lehetséges, hogy sokan jobban örültek volna, ha valójában a ruhaboltról van szó, hiszen az tényleg egy nagyon nagy lépés lenne a Bitcoin számára. Azonban ezt a hírt sem szabad szimplán a szőnyeg alá seperni: ugyanis ez szépen bemutatja más cégek számára is, hogy milyen előnyökkel jár egy vállalkozás számára az, hogy ha a kriptovaluták elfogadása mellett dönt.

Az H&M Distributors is a kriptovaluták elfogadása mellett döntött

Olcsó és elérhető nemzetközi kereskedelem

És hogy miért döntöttek a kriptovaluták elfogadása mellett? A legfőbb érv a globális pénzügyi akadályok ledöntése volt. A H&M Distributors rájött ugyanis, amire már sokan mások is korábban: sokkal szélesebb nemzetközi ügyfélkörben tudják árulni ugyanis termékeiket, ha a kriptovalutákat is elfogadják.

A H&M Distributors alapítója és CEO-ja, Herb Needham a sajtóközleményben így nyilatkozott:

„20 éve vagyunk a piacon, ezért magabiztosan állíthatjuk, hogy szakértők vagyunk a világításban. A kriptovaluták elfogadása pedig lehetővé teszi, hogy ezt a szakértelmet még több kliensünk számára elérhetővé tegyük. Ez a fizetési mód olyan akadályokat bont le a nemzetközi szférában, mint még korábban semmi más. A kiegyenlítési rendszer – miszerint a kripto fizetéseket rögtön dollárba lehet átváltani – volt az, ami segített meghozni a végső döntést.”

A sajtóközleményben még egy másik pozitívumra is kitért Needham, miszerint a kriptovaluták elfogadása a vásárlók számára is kedvező lesz, ugyanis „csökkentett tranzakciós költségekkel” tudnak számolni.

A H&M Distributors a Chimpion kriptovaluta e-kereskedelmi platformot fogja használni a fizetések feldolgozásához. Még egy jó hír pedig, hogy nem csak a Bitcoint fogják elfogadni a jövőben, hanem számos más kriptovalutát is. Az Ethereum és a Litecoin mellett még olyanok is szerepelnek a listán, mint a Bitcoin Cash, a Dash vagy a Bitcoin Diamond.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.