Az IBM és a Columbia Egyetem blokklánc startupokat támogat

Az IBM és a Columbia Egyetem összeállt, hogy egy olyan programot indítson, mely a blokklánc startup cégeket támogatja. Tanácsadást és technikai segítség nyújtást egyaránt ajánlanak a programba bekerült cégeknek.

Az IBM és a Columbia Egyetem együtt támogatja a blokklánc technológiai fejlesztéseket

Közös erővel és egyben legfontosabb szereplőkként kívánják elősegíteni a blokklánc technológia fejlődését azáltal, hogy az iparágban tevékenykedő startupoknak adekvát segítséget nyújtanak az induláshoz és a növekedéshez. Mindkét szervezet jelentős tapasztalattal rendelkezik a technológia és a fejlesztés területén, és most örömmel meg is osztják a tudásukat.

A programban 10 startupot támogatnak majd akiknek a tapasztalat hiánya miatt szükségük lehet a segítségre. A megfelelő eszközökkel és forrásokkal nagyobb méretű blokklánc hálózatokat tudnak kialakítani.

Az IBM technikai workshopjain túl üzleti kapcsolatokat is nyújt a bekerült cégeknek. A Columbia Egyetem pedig aktív kutatóközösséget és diáktehetségeket nyújt a blokklánc startupoknak.

Nem csak induló vállalkozások jelentkezhetnek

Az IBM akcelerátor programja a már működő blokklánc cégeket is szeretné előrébb segíteni, melyek bár létrehoztak egy terméket, de nem tudják a platformjukat kellő mértékben felfuttatni.

“A blokklánc technológiában rejlő lehetőségek száma határtalan. Határozottan úgy gondoljuk, hogy számos jelentős applikáció jöhet létre ezen a platformon.” – nyilatkozott David Post az IBM Blockchain Ventures-től.

A szövetség minden bizonnyal több ezer dollár értékű szolgáltatási csomagot nyújt a programba bekerült blokklánccal foglalkozó startupoknak.

Már lehet jelentkezni a programba. A legjobb cégeket januárban választják ki.

Veterán szereplők a blokklánc technológiában

Mindkét szervezet jelentős tapasztalattal rendelkezik a technológia és a fejlesztés területén, és most örömmel meg is osztják a tudásukat.

Az IBM egy átlagos szoftver multiból nőtte ki magát igazi blokklánc óriáscéggé pillanatok alatt. Mára már az egyik legfontosabb szereplőnek számítanak a piacon. A felhőszolgáltatás kínáló részlegükön keresztül számos startup és nagy cég számára nyújtanak elosztott főkönyvi megoldásokat.

A Columbia Egyetem az Egyesült Államok egyik legpatinásabb oktatási intézménye. Az 1754-ben alapított egyetem az ötödik legrégebbi felsőoktatási intézmény az országban. Mára már több, mint 200 cég használja az intézmény által kidolgozott technológiai megoldásokat valós sikerekkel megfűszerezve világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük