Az idén is kerüljön Bitcoin a fa alá! Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Eleged van abból, hogy minden évben jobb híján zoknit veszel apukádnak? Nincs használható ötleted, hogy mivel ajándékozd meg a szeretteid? Az ajándékkártyákat hasznosnak, de túl személytelennek tartod? Akkor szakíts a hagyományokkal és lepd meg a családot egy igazán ütős ajándékkal: ajándékozz mindenkinek Bitcoint! Legalábbis az idei ünnepi szezonban ezt tanácsolja mindenkinek Dion Guillaume, a Bitcoin egyik nagy evangelistája.

Csúnyapulcsi vagy Bitcoin

A szerző több pénzügyi oldalon is megjelent vendégposztjában részletesen elmagyarázta a Bitcoin, mint alternatív karácsonyi ajándék előnyeit a csúnyapulcsikhoz vagy a százhuszadik bindzsihez képest. Egy igen meggyőző infografikán foglalta össze, hogy ha az elmúlt hat év során ha akár csak húsz dollár értékben Bitcoinnal leptük volna meg szeretteinket, mennyi lenne annak a mostani értéke. Csak egy számot kiemelve a 2015-ben a karácsonyfa alá tett húsz dollárnyi Bitcoin mostanra 2075 dollárt érne. Nem is rossz meglepetés, messze infláción túl teljesít, szemben a MÁP-pal!

Akadna bitcoinos csúnyapulcsi is a fa alá

A legjobb ajándék

Guillaume szerint egy ilyen ajándékkal hatalmas löketet adhatunk bárkinek a pénzügyi függetlenséghez vezető rögös úton. A Bitcoin eddigi teljesítményét elnézve könnyen meg lehet győzni még a legszkeptikusabb családtagokat is arról, hogy nem levegőbe beszéltél, amikor a Bitcoin előnyeit részletezted. Guillaume szerint nem csak karácsonyra ideális a Bitcoin ajándéknak, hanem az év bármely napján és bármilyen alkalomkor bevethető jolly joker. Sőt ha már kriptót adunk, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy elmagyarázzuk az alapokat az ajándékozottnak, nehogy a végén még bevárásoljon valami kétes coinból vagy csalók áldozatává váljon. És ha már biztonság, akkor érdemes meglepni a szerettünket egy hardveres kriptotárcával is. A piacon már több hardveres kriptotárca közül is válogathatunk, mint például a Trezor, Ledger, vagy a Coldcard.

HODL

A Bitcoin ugyan megsínylette az utóbbi heteket, de a digitális társadalom bizalma rendületlen maradt. Akik már eddig is tartottak a kriptovalutából most kihasználták az alkalmat, hogy az alacsony(abb) árfolyamok mellett tovább hízlalják a digitális tárcájukat. A nagy kriptobányász cégek sem estek különösebben kétségbe, szépen csendben pörgetik egyre feljes a hashrátát.

Szóval mi lehet a legértékállób ajándék karácsonykor, ha nem egy kis bitcoin-szatosi? Kellemes karácsonyt kívánunk mindenkinek!