A Coinbase szerint senki se tudja felvenni a versenyt a Bitcoinnal

A Coinbase amerikai kriptotőzsde szerint a Bitcoin jelenleg nem rendelkezik versenytársakkal a piacon, így szinte egyeduralkodónak számít.

Egy nemrég közzétett bejegyzésben a kriptotőzsde leírja, jelenleg a Bitcoin egyedülálló, nem rendelkezik versenytársakkal, és a többi kriptovalutának esze ágában sincs ez ellen tenni. Továbbá azt is leírják, hogy sokszor olyan kritikákkal illetik, mint például az, hogy a Web 3.0 kriptókkal versenyez. Szerintük ez egyáltalán nem igaz. A Bitcoin egyszerűen csak egy dolog próbál lenni, mégpedig digitális arany. Szinte minden más kriptovaluta a Bitcoinon kívül ugyanazzal a termékvízióval rendelkezik, mint az Ethereum. Ez tulajdonképpen egy decentralizált alkalmazási platformmá válást jelent, amit Web 3.0-nak szoktak hívni. Ezeknek a célja egy következő internet létrehozása, nem pedig az, hogy digitális arannyá váljanak.

A Coinbase hozzáteszi, hogy míg az altcoinok a Web 3.0 dominanciájáért küzdenek egymással, addig a Bitcoinnak a kezdetek óta nem volt konkurenciája. Ebből kifolyólag a kihívóknak, akik fel akarják venni a versenyt, le kell küzdeniük a legismertebb kriptovaluta 13 éves előnyét, és jelenleg egy kihívóról se tudunk. A Web 3.0 projektek még messze állnak, hogy végtermékké váljanak. Egyelőre még csak megelőlegezhetjük a beléjük vetett hitünket, hogy mivé válhatnak.

A világ legnépszerűbb kriptovalutája jelenleg 48 450 dollár körül mozog, ezzel pedig 7%-os növekedést ért el egy hét alatt.