Az Internet Computer integrálódik a bitcoinnal és az ethereummal

Az Internet Computer a világ első decentralizált nyilvános felhőalapú hálózata, amely végtelen kapacitásokkal rendelkezik. A DFINITY Foundation által üzemeltetett hálózatot még 2016-ban hozta létre Dominic Williams Svájcban. A célja és funkciója az, hogy nyilvános internet szolgáltatásokat biztosítson és lehetővé tegye szoftverek fejlesztését, futtatását a hálózaton. Igazából hívhatjuk egy decentralizált felhőnek is, hiszen segítségével szoftverfejlesztők oszthatják meg ingyenesen kódjaikat az interneten keresztül, anélkül, hogy közben bármilyen kereskedelmi felhőszolgáltatónak ki lennének szolgáltatva.

Az Internet Computer idén integrálódik a bitcoin és ethereum hálózataival

Az Internet Computer most közzétette 2022-re vonatkozó fejlesztési menetrendjét, ebben látható, hogy 2022 végére a bitcoin és ethereum teljes integrációját tervezik megvalósítani. Ezzel az új megoldással végre megszabadulhatnak azoktól a híd-jellegű megoldásoktól, amelyeket a rosszindulatú fejlesztők gyakran felhasználnak a hálózatra való bejutáshoz. A bitcoin integráció lesz az első, amelyet 2022 első negyedévében fognak majd elindítani a Chromium Satoshi Release keretein belül. A harmadik negyedévben pedig várható az Ethereum integrációja. Az integráció segítségével titkosítva küldenek majd okosszerződéseket a Bitcoin blokkláncára, így megakadályozva a rosszindulatú támadásokat.

Dfinity

Így 2022 első negyedéve után az Internet Computer okosszerződései képesek lesznek tárolni, fogadni és küldeni is bitcoint privát kulcsok használata nélkül. Az Ethereum vonatkozásában még ennél is kevesebbet lehet tudni az integráció mikéntjéről, úgyhogy az még később derül majd ki. Az Internet Computer natív tokenje, az ICP egyébként nem tartozik a legjobbak közé. Jelenleg a 34. legnagyobb kriptovalutának számít piaci kapitalizáció alapján és egy coin ára 19 dollár körül mozog a cikk írásakor.