Az LG beszáll a Samsung-HTC versenybe: készül a blockchain mobil

Az okostelefon piac mostanság blokklánc lázban ég. Mint arról már korábban beszámoltunk, a Huobi 500 dollár körüli áron kínál olcsó blockchain mobilt, a Samsung legújabb csúcskészülékeit turbózza fel a Blockhain Keystore-ral és gőzerővel dolgozik a saját blokkláncán, a HTC pedig Exodus telefonjával kívánja megnyerni a potenciális vevőket. Most pedig az LG, a dél-koreai elektronikai vállalat jelentette be, hogy beszáll a Samsung és a HTC versenyébe és hamarosan elindítja első, blokklánc alapú okostelefonját.

Ipari forrásokra hivatkozva, az IT Chosun helyi lap vasárnap arról számolt be, hogy a szöuli központú cég már elkészítette a blokklánc társaságok és a decentralizált alkalmazások (dappok) piackutatását. Noha még nem határozták meg a bevezetés pontos dátumát, a telefongyártó cég készen áll arra, hogy hamarosan elindítsa blockchain okostelefonját.

Az LG reagálni fog a Samsung innovációs kezdeményezéseire” – mondta az LG Electronics tisztviselője a kiadványnak.

A forrás azt is hozzátette, hogy a dél-koreai társaság már azután kezdeményezte a blokklánc alapú mobil fejlesztését, hogy mind a helyi, mind pedig a globális piacon rivális Samsung, elindította a Keystore-t legújabb telefonjaikon. A vállalat tárgyalásokat folytat számos dél-koreai blokklánc alapú alkalmazás fejlesztőjével is, a hamarosan érkező mobil támogatásával kapcsolatban. Júliusban az LG védjegykérelmet nyújtott be Dél-Koreában és az Egyesült Államokban olyan elektronikus pénztárcára, amely képes digitális valutákat tárolni.

“Az LG arra törekszik, hogy különbségek nélküli blokklánc technológiát alkalmazzon okostelefonjain. Azt gondolom, hogy a Samsung megpróbál másképp felkészülni a blokklánc iparágra, mint ahogyan azt az LG is tette, amikor kettős képernyővel válaszolt, a Samsung Galaxy összehajtható mobiljának megjelenése után.”– mondta a cég tisztviselője.

Az okostelefon ökoszisztéma decentralizálása

Miközben az LG továbbra is azon dolgozik, hogy előrukkoljon az első blokklánc-kompatibilis telefonjával, a Samsung folyamatosan próbál különböző decentralizált lehetőségeket elérhetővé tenni a felhasználóik számára. A cég nemrégiben együttműködésre lépett a Kakao messenger vállalat blokklánc leányvállalatával, a Ground X-el, hogy kiadhassa a nemrégiben elindított Galaxy Note 10, blokklánc alapú változatát, KlaytnPhone néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük