Az OKX a Coinbase babérjaira tör – 500 milliárd dollárt vert vetélytársára

Az OKX kriptotőzsde, amelyet 2017-ben alapítottak s viszonylag kispályásnak tekinthető a világ vezető csereplatformjai mellett, februárban nagyot alkotott. Nem kisebb vállalatot utasított maga mögé, mint a Coinbase s nem is akármilyen teljesítménnyel. A rekordösszegű érték a kriptovilágot is meglepte, ami hírverést generálva ugyancsak a feltörekvő kriptovaluta váltó malmára hajtja a vizet. 

A Coinbase kereskedési volumene az elmúlt hónapok adatait megvizsgálva egyre inkább hanyatlóban van, míg az OKX szekere mindjobban fut. Az utóbbi kereskedési volumene hónapról hónapra nő s olyannyira, hogy 2022 februárjában 85%-kal túlszárnyalta riválisát. Mindezt annak ellenére volt képes teljesíteni, hogy február kifejezetten nehéz időszaknak bizonyult a digitális eszközök számára.

Coinbase kereskedési volumen

Ebből kifolyólag az OKX által produkált eredmény akár még magasabb is lehetett volna, azonban a globális politikai és gazdasági helyzet a céget sem kímélte. Számszerűleg a kriptotőzsde az idei év második hónapjában összesen 658 milliárd dolláros kereskedési volument generált, míg a Coinbase “csupán” 93 milliárdnyit. Összesítve 751 milliárd dollárt ért munkájuk gyümölcse, ami a fennálló helyzet dacára is rendkívül jelentős.

2022 januárjához képest a korábbi nevén OKEx-ként funkcionáló platform 13%-os visszaesést tapasztalt, ugyanis a januárra vonatkozó volumen értéke 761 milliárd dollárra rúgott.

OKX kereskedési volumen

Március második hetéig bezárólag az OKX kereskedési volumene elérte a 250 milliárdot, a Coinbase pedig ugyanazon idő alatt a 30 milliárd dollárt. Előreláthatólag az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéje újfent alul fog maradni az OKX-szel szemben.

Ha az OKX így folytatja, komoly fejtörést okozhat majd a kriptovaluta tőzsdék képzeletbeli ranglétrájának listavezető helyeit megkaparintó vállalatoknak. Erre minden esélye meg van s ha sikeresen meglovagolja a trendet, hosszú távon is eredményes jövő elé nézhet. Azt viszont, hogy a Coinbase-nek sikerül-e talpra állnia, meglehetősen komplikált előre megjósolni.