Az OKX kriptotőzsde újabb módszert vet be a MEV támadások ellen

Az OKX az egyik ismertebb kriptotőzsde a világon, amely azért minden hónapban bekerül ilyen-olyan változások okán a hírekbe. Így például olyan új szolgáltatásokat vezetettek be nemrég, mint kereskedési robotok vagy szignálok használata, de BRC-20 stakelést is elérhetővé tettek. Nemrégiben a kriptotőzsde a weboldalán tette közzé, hogy új eszközt biztosítanak a MEV típusú támadások megakadályozására.

A MEV típusú támadások valójában nem is támadások

Egy MEV típusú támadás során egy ártó szándékú támadó figyeli az adott blokklánc mempoolját. Amikor talál egy nagyértékű tranzakciót, akkor gyorsan végrehajt egy swapet a felhasználó előtt és nagyobb gázdíjat fizet azért, hogy a vásárlási tranzakciója előbb feltöltésre kerüljön a láncra, mint a felhasználóé. A nagyértékű vásárlási tranzakciója feltolja a token árát, amitől az áldozatnak többet kell fizetnie a saját tranzakciójáért. Amint az áldozat megveszi a tokenjeit, a támadó a sajátjait eladja, így profitként zsebre teszi az árkülönbözetet. Többféle módon lehet megakadályozni az ilyen típusú támadásokat.

AZ OKX friss közleménye szerint most a Flashbot segítségével fogják felvenni a harcot a szemfüles támadókkal. Amikor OKX Dex swap tranzakciót hajtunk végre az Ethereumon és a MEV Protection feliratú gombra kattintunk, akkor eldönthetjük, hogy bekapcsoljuk-e a MEV védelmet vagy sem. Ha igen, akkor az OKX tárca a tranzakciókat egy megbízható külső fél node-jára küldi (mint a Flashbot privát poolja) a normál tranzakciós poolok helyett. Így pedig a tranzakciók sorrendje nem fog megváltozni, tehát a tranzakciókból nem lehet már MEV támadással hasznot húzni.