A WEF bogarakkal etetné az embereket – az olaszok felháborodtak

A WEF vezetői az elmúlt időben meghökkentő és meglehetősen bizarr ötleteikkel váltak a figyelem középpontjává. Újabban például a világ lakosságának étkezési szokásait vették górcső alá. 

A Világgazdasági Fórum azt várná el az emberektől, hogy önként és dalolva bogarakat fogyasszanak, eleget téve ezzel aktuális hóbortjuknak. Az olaszok azonban hallani sem akarnak erről s a helyi kormány betiltotta a rovarokból készült lisztek használatát.

A The Times brit napilap beszámolója szerint az olasz államigazgatás nem kér a bogaras pizzából és tésztából, teljességgel elutasítva a legújabb ökológiai őrületet.

Tudniillik, egyre csak nő a bogarakból, pontosabban tücskökből, sáskákból és lárvákból, készült lisztek iránti kereslet világszerte. Ugyanakkor, az olasz polgárok hallani sem akarnak arról, hogy hőn szeretett étkeiket ilyesfajta alapanyagok felhasználásával készítsék el.

Komoly aggodalmat keltett a lakosságon belül, hogy az olasz konyhát netalántán egy lapon említhetik a rovarokat tartalmazó ételekkel. Ebből kifolyólag megrendezésre került egy sajtótájékoztató Rómában, amely során bejelentették, hogy szigorú intézkedéseket léptetnek érvénybe az üggyel kapcsolatban.

„Fontos, hogy ezeket a liszteket ne hozzák kapcsolatba az Olaszországban készült ételekkel. Aki ilyen termékeket szeretne fogyasztani, az nyugodtan megteheti, aki viszont nem, annak lehetősége lesz dönteni erről”, nyilatkozta Francesco Lollobrigida, Olaszország mezőgazdasági minisztere.

A tücskök feldolgozásával előállított liszt állítólag tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fehérjével, ami remek tápanyagforrássá teszi. A becslések szerint 2029-re piacának értéke eléri majd a 3,5 milliárd dollárt. Az EU előzetesen már engedélyezte a tücskökből, sáskákból és gyászbogárlárvából készített termékek forgalmazását. Idén januárban a lisztbogár lárvája is felkerült a listára.

A Világgazdasági Fórum korábban chipeket szeretett volna ültetni az emberekbe, de a közfelháborodás okán letett ezen elképzeléséről. Miután a mikrochipekkel való nyomkövetés koncepciója bebukott, a WEF agyimplantátumok segítségével akart belelátni az emberek fejébe. Ez a kezdeményezés sem aratott túl nagy sikert, így a világ vezetőinek valami mást kell kiötleniük ahhoz, ha betekintést szándékoznak nyerni gondolatainkba.