Felvásárolták az OMG-t, hullámvasútra pattant az árfolyama

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A korábban OmiseGo néven futó, ma már OMG hálózat néven ismert, Ethereum alapú platform célja a második legnagyobb blokklánc skálázhatósági problémájának megoldása volt eredetileg. Egy Plasma nevű protokoll segítségével akarta a rendszer áteresztőképességét növelni. 2020-ban, a DeFi piacok körül kialakult nagy pörgés megnyomta a projekt natív tokenjének, az OMG-nek az árát is, főleg amiatt, hogy a befektetők egy B-tervet kerestek az Ethereum hálózat problémái és növekvő tranzakciós költségei okán. Az OMG piaci részesedése alapján a kevésbé népszerű altcoinok közé tartozik, valahol a 40. és az 50. hely között lehet, miközben az ára a cikk írásának a pillanatában 3.6 dollár. Az OMG felvásárlása viszont egy olyan hír volt, ami felrázta a token árát.

OMG árfolyam
Forrás: tradingview.com

Az OMG felvásárlása

Volt ennél még jobb is, főleg nemrég, amikor a Genesis Block Ventures bejelentette, hogy megvásárolja az OMG Networkot. Amint a Genesis Block brókercég kriptópiacon jelenlévő befektetési leányvállalata bejelentette a felvásárlást, az OMG ára megugrott, majd egy eladási hullám után visszaesett a bejelentés előtti szintre. Ez arra utalhat, hogy talán a befektetők túl gyorsan léptek a felvásárlás hírére, ugyanis most azok, akik spekulációs célból léptek, lehet, hogy beragadtak egy stagnáló árfolyami szintre. És ez egyébként tökéletesen mutatja, hogy milyen spekulációs mozgások vannak a piacon.

GBV
Forrás: gbv.com

A Genesis Block Ventures (GBV) még december negyedikén jelentette be a felvásárlást, amellyel célja, hogy a blokklánc technológiák használatát terjessze és fejlessze tovább szerte Ázsiában (az OmiseGo itt bír nagyobb jelenléttel). Legalábbis ez derült ki a cég sajtóközleményéből, amely utalt arra is, hogy a GBV mindent el fog követni, hogy elősegítse az OMG hálózat gyors növekedését.

A mozgások és az aktuális helyzet

Egy ilyen szöveg után nem csoda, hogy sokan megindultak és pánikszerűen vásárolni kezdtek. Az ár 20%-kal emelkedett percek alatt. És a közösségi aktivitás szintén meglódult, az OMG említéseinek a száma 400%-kal emelkedett. És az aktivitási pontszám is felment 73-ra, a különféle méréseket biztosító platformok szerint. Viszont aki nagyot akart bezsákolni, az bukott, ugyanis rövid idő múlva az árfolyam visszazuhant a kezdeti szintre. Ennek hátterében az állhat. hogy a befektetők elkezdték a helyén értékelni a bejelentést és megindult az eladás.

Gondoljunk bele, az IntoTheBlock egyik modellje szerint legalább 2000 címről vásároltak több mint 6.5 millió OMG-t 3.8-as áron, miközben az árfolyam most 3.6 körül mozog. Egyes úgy vélik, hogy a 3.8-as szint lett az új ellenállási szint. Amelyet elképzelhető, hogy nem lesz képes az ár átlépni. És mivel a modell szerint 10 ezer körüli címről vásároltak 6 millió OMG-t 3.7-es áron, így van egy jelentős tömeg, aki izgulva figyeli, hogy mi lesz az OMG árfolyamával a következő napokban.

Az ezen a weboldalon biztosított információ nem minősül befektetési tanácsadásnak, pénzügyi tanácsadásnak, kereskedelmi tanácsadásnak vagy bármilyen más tanácsnak. Ezért a cikk tartalmát önmagában sem szabad így kezelni. A szerző, a weboldal vagy a velük kapcsolatban álló cég nem ajánlja, hogy bármelyik kriptovalutát megvásárolja, eladja vagy tartsa. A befektetési döntések meghozatala előtt járon el kellő gondossággal és konzultáljon pénzügyi tanácsadójával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.