Jók a kilátásai az OmiseGo kriptónak a thai megállapodás után

Az OmiseGo tokenje az OMG nemrégiben  szárnyalásba kezdett, miután aláírtak egy szerződést a thai kormánnyal. A vállalat kifizetési és indikátor rendszert készít a megrendelőnek.

Ezzel az OmiseGo rendszer vezető szerepre tehet szert Délkelet-Ázsiában.

A jó kilátásokat az is biztosítja, hogy az Omise olyan niche-t tölt ki, amelyre tényleg szükség van. Egy nyílt forráskódú, decentralizált váltóról és fizetési rendszerről van szó, amely a határokon átívelő tranzakciókat teszi lehetővé minimális idő alatt és költséggel. Az Omise olyan felhasználókat céloz meg, akiknek nincs még bankszámlájuk sem, és a készpénz fizetéshez szoktak. Thaiföldön és az egész régióban elterjedt gyakorlat, hogy a mobilszolgáltatók saját zárt tárcákon keresztül vesznek át pénzeket az ügyfeleiktől. Ahogyan a név is mondja, a tárcákból nincs kijárás, csak egy adott szolgáltatóval való kommunikációra képesek. Erre megoldást jelenthet az Omise API-ja és fejlesztői kitje, amelyet a meglévő rendszerekbe lehet integrálni minimális ráfordítással.

Az SDK lehetővé teszi több blokkláncon való futtatást, miközben a felhasználónak nem kell törődnie a technikai részletekkel, ugyanazt a felületet használja OMG, ethereum, sőt fiatalapú ügyleteihez. A váltás a különböző eszközök közt szintén nem komplikált. A cél az, hogy azok is hozzá tudjanak jutni a szolgáltatásokhoz, akik nem jutnak hozzá, illetve nem kívánnak részt venni az intézményi banki szolgáltatásokban.

Az OmiseGo és az Ethereum kéz a kézben jár

Az Omise kifejezetten jó kapcsolatot ápol az Ethereum Alapítvánnyal. A tanácsadói testületben szerepel Vitalik Buterin neve is. Ezen felül részt vesznek az Ethereum Community Foundban is, a Cosmosszal, Golemmel és Global Blockchain Labsszel együtt.

A növekedés nem csak Thaiföldön valószínű, mivel maga a termék az OmiseGo nem igazán törődik az országhatárokkal, kiválóan alkalmas például a sok vendégmunkás igényeinek kielégítésére, mivel lehetővé teszi a megkeresett pénz hazautalását, miközben a felhasználóknak nem kell bankszámlát nyitniuk.  A blokkláncokon történő tranzaktálással a pénzváltás során előforduló nehézségeket is ki lehet küszöbölni. Szem előtt kell tartani, hogy nem lehet minden helyen akármilyen valutát váltani, a mennyiség is korlátozva lehet, illetve mindenhol a nemzeti fiatot kötelező használni a boltokban, az eurónak vagy dollárnak semmi haszna, ha egyszerűen nem kap érte semmit az ember.

Az OMG  a kezdeti rali után 20 dollár körül zárt, a közeljövőben 26-28 magasságáig szökhet fel. Ezt az árt már elérte, de sajnos nem tudta sokáig megtartani. Az elemzők nagy része azonban pozitívan nyilatkozik az OMG kriptopénz kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük