Az Opera böngésző már tront (TRX) is támogat

Az Opera böngésző elkezdte támogatni a tront (TRX) és a natív TRC-szabványú tokeneket, jelentették be május 15-én.

A múlt évben az Opera elsőként fejlesztett ki kriptotárcát Web 3.0-ás funkciókkal az Android böngészőjére, amit 2018 decemberben mutatott be és elsőként ethert (ETH) és annak ERC20 szabványú tokenjeit támogatta.

A ‘Web 3‘ annyit jelent, hogy egy szemantikus internetet fejlesztenek, és a terminológiát egyre többen használják egy jóval intelligensebb, nyitottabb és elosztottabb webre, ami integrálni tudja a blokkláncot, decentralizált számításra és kriptopénz használatra képes.

A mai sajtóközlemény szerint egy újabb blokklánc integrálásával több százmillió Opera felhasználó lesz képes Tron-alapú játékokkal játszani és más Tron DAppot alkalmazni az integrált felületen keresztül anélkül, hogy harmadik fél bővítményt kellene letölteni.

A közleményben Krystian Kolondra az Opera felsővezetője elmondta, azzal, hogy az Opera több blokklánccal is interakcióba tud lépni, azzal a cég a Web 3 mainstream elfogadottság növelésének mezsgyéjére lépett.

Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt.

Ahogy korábban is jelentettük, az Opera fejlődőben lévő kriptotárcája és Web 3 alapú böngészője az asztali változat mellett egy Opera Touch névre keresztelt fejlesztés alatt álló iOS verzióval is kijön.

Ez év februárban az Opera bekapcsolt egy új szolgáltatást, melynek segítségével Svédországban, Norvégiában és Dániában a felhasználók az Android verzión keresztül is vásárolhatnak böngészőt.

Ezzel párhuzamosan a cég tovább vizsgálja a jövőbeni blokklánc alkalmazások fejlesztését termékeiben és ökoszisztémájában köszönhetően a blokklánc tanácsadó és pénzügyi cég Ledger Capital társasággal együttműködésben.

Ugyanebben a hónapban, amikor az Opera tavaly elindította az Androidos natív kriptotárcát, a telefongyártó Sirin Labs kidobta a világ első blokklánc telefonját, amely hidegtárcát és titkosított kommunikációra is képes.

Ezen a héten a HTC mobilgyártó bemutatta tárcán belüli kriptopénz kereskedési szolgáltatását az Exodus 1 okostelefonra.

A múlt héten a Tron technológia vezetője azonban váratlan körülmények között otthagyta pozícióját, mivel szerinte a Tron túlságosan centralizált és már nem felel meg azokra a célokra, amikre anno megalapították.

Pixelidőkor a tron (TRX) a 11. legnagyobb piaci kapitalizációjú digitális eszköz volt a Bitfinexen 0.028 dolláros árfolyammal, ami 10% több mint 24 órával ezelőtt.

Tron / USD, napos chart, Bitfinex | TradingView

(Forrás: CoinTelegraph)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük