Az Opera beépített kriptopénz tárcát tartalmazó mobil böngészőt tesztel

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Opera olyan mobil böngészőt tervez piacra dobni, amely beépített kriptopénz tárcát tartalmaz.

Beépített kriptopénz tárca a mobil böngészőben

Böngészők harcaAz Opera honlapján, egy blog bejegyzésben közölte a hírt, hogy jelenleg folynak a tesztek egy új mobil böngésző kapcsán. Az új Opera böngészőjét Android op rendszereken lehet majd futtatni, mely tartalmazza majd az Ethereum Web3 API-ját is. Ezáltal pedig egy beépített kriptopénz tárca lesz elérhető a mobil böngészőben. Jelenleg privát béta tesztelés alatt áll a termék és meghívásos alapon lehet csatlakozni a teszt közösséghez.

Az új böngésző elterjedésével pedig új lehetőségek nyílnak a kriptopénz felhasználók számára. Nem kell ugyanis majd web alapú tárcákat vagy kiegészítőket telepíteniük, ha kriptopénzzel kapcsolatos tranzakciókat végeznek. Mostantól ez közvetlenül is elérhető lesz majd a tervek szerint az Opera mobil böngészőjéből.

A bejelentésnek különösen a decentralizált applikációk (dapps) fejlesztői örülhetnek. Ugyanis ezáltal nem csak a kriptopénz tárcák előtt nyílik meg a piac a mobil felhasználók felé, hanem a dapp-ok is még inkább terjedhetnek. A mobil böngésző ugyanis sokkal könnyebben tud majd kommunikálni ezekkel az applikációkkal a mostani megoldásokhoz képest.

Charles Hames, az Opera vezető termék fejlesztője az alábbiakat emelte ki a bejelentés kapcsán:

„Erősen hiszünk abban, hogy a ma ismert web a jövő decentralizált internetének az alapja. A Web 3.0 implementálásával szeretnénk hozzájárulni az internet további fejlődéséhez.”

A Web 3.0 a jövő

A Web 3.0 kifejezést sokan használják a decentralizált internet fogalmának összefoglalására. Magába foglalja a decentralizált blokklánc technológia alkalmazását, mely lehetőséget teremt a peer-to-peer hálózatok és webes applikációk elterjedésére.

Számos decentralizált applikációt fejlesztettek ki már az utóbbi időben, melyek teljes egészében a Web 3.0 böngészőket használják.

Ami az Opera új mobil böngészőjét illeti, a gyakorlatban ez annyiban fog látszani, hogy a böngésző egy felhasználó barát felületen keresztül teszi elérhetővé a meglévő dapp-ok funkcióit. Az új böngészővel pedig megnyílik a kapu a Web 3.0 szolgáltatások előtt, hogy még több felhasználóhoz jussanak el a jövőben.

Emellett a lépés pedig egyértelmű üzenetet képvisel: az Opera szeretné, hogy a könnyebben elérhetőek lennének a kriptopénzek és a blokklánc technológia a felhasználók részére.

***FIGYELEM! A Ledger Blue offline walletet kivonják a forgalomból és csak a vállalati ügyfelek számára lesz kapható! Az utolsó 10 000 darabból még vásárolható 229$ dollárért.***

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.