Az Opera kriptoböngészőjével NFT-ket is lehet majd készíteni

Az Opera az Alteon.io-val együttműködve egy új funkciót épít be a böngészőjébe.

Opera és a Web3

Az Opera már korábban is jelezte elköteleződését a WEb3 mellett. Idén ősszel jelent meg például a cég kriptoböngészője. Az Opera Crypto Browser több beépített funkcióval is támogatja, hogy a felhasználók minél egyszerűbben használhassák a Web3-as szolgáltatásokat. A legjelentősebb újítása közvetlenül a böngészőből elérhető tárca választó funkció. Ennek segítségével a felhasználók a böngésző címsorában választhatják ki, hogy a tárcáik közül melyiket kívánják használni. A böngészőn keresztül lehetőségük van arra is, hogy váltogassák, hogy éppen melyik tárcáról kívánnak fizetni. A rendszer monitorozza a felhasználói preferenciákat, így egyre kényelmesebbé válik a böngészés.

A cég folyamatosan fejleszti a kriptoböngészőjét, újabb és újabb integrációkkal igyekeznek megnyerni a usereket. Nemrég például az NFT-ket átvizsgáló, kereső és validáló eszközzel bővítették a böngészőt. A DegenKnows névre keresztelt funkciónak hála a userek maguk ellenőrizhetik, hogy ki egy adott NFT tulajdonosa illetve ők maguk is keresgélhetnek a Web+-as alkotások között.

Beépített Alteon LaunchPad

A cég az Alteon.io-val együttműködve nemsokára egy újabb funkcióval gazdagítja majd a böngészőt. A beépített Alteon LaunchPad-nak köszönhetően a felhasználók maguk is szabadon létrehozhatnak majd NFT-ket. A bal oldalsávban megjelenő ikonra kattintva a userek a böngészőben nyithatják majd meg az Alteon LaunchPad-et. Ide aztán az eszközük menüjéből áthúzott média fájlokból saját maguk generálhatnak majd NFT-ket. A rendszer egy egyszerű okosszerződést is létrehoz majd, ami bizonyítja majd a felhasználó tulajdonjogát. Ezzel aztán a user szabadon megoszthatja majd másokkal is a munkáját, illetve a digitális piacterek valamelyikén el is adhatja azt.

A tervek szerint az új funkció 2023 első negyedévében lesz majd a közönség számára is elérhető.

NFT-t mindenkinek

Az Opera feltett célja, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye a Web3-as szolgáltatásokat. Ahogy Susie Batt, a cég kripto ökoszisztémáért felelős vezetője mondta:

Az Alteon LaunchPad-dal megadjuk a lehetőséget a felhasználók számára, hogy szabadon hozzájárulhassanak ők is a rendszer fejlődéséhez. Végre a felhasználóink is egyszerűen és gyorsan létrehozhatnak majd NFT-ket anélkül, hogy ezért platform használati díjat kellene fizetniük.

Matt Cimaglia, az Alteon társalapítója szerint is nagy lépés ez az NFT-k világának demokratizálásában.

Az Alteonnál az a cégunk, hogy egyenlő feltételeket biztosítsunk minden tartalomgyártó számára azáltal, hogy világszínvonalú eszközöket teszünk mindenki számára elérhetővé.