Az Origin Protocol 1 millió dolláros nyomravezetői díjat ajánl fel

Az Origin Protocol 1 millió dolláros nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki segít az Origin Dollar (OUSD) stabilcoin destabilizációjáért felelős hacker és az általa ellopott pénzösszeg nyomára bukkani. A jutalom magának a hackernek is jár, amennyiben visszaszolgáltatja a lopásból fennmaradó 6 millió dolláros összeget.

Hackertámadás áldozata lett az Origin Dollar (OUSD)

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Origin Protocol által kibocsátott stabilcoin, az Origin Dollar a hét elején egy hackertámadás áldozata lett. A cég 7 millió dolláros kárt szenvedett el a támadás következtében. Az Origin Dollar árfolyamára nagyon rossz hatással volt a veszteség. A támadást követően jelentős mértékben esni kezdett az Origin Dollar, 1 dollárról 0,15 dollárra zuhant.

November 18-án az Origin Protocol társalapítója, Matthew Liu is megerősítette a támadásról szóló híreket. Liu elárulta, hogy a támadás oka egy flashloan (villámkölcsön) tranzakció volt.

Az Origin Protocol mindenképp szeretné, ha megtalálnák az elkövetőt és az ellopott pénz is visszakerülne azokhoz, akiket megkárosítottak. Épp ezért a cég úgy döntött, hogy busás jutalmat ajánl fel a nyomravezetőnek. 1 millió dollár üti a markát annak a személynek, aki bármilyen lényeges információval vagy bizonyítékkal szolgál az ellopott pénzösszeg visszaszerzéséhez.

Szolgáltasd vissza a pénzt és tarts meg 1 millió dollárt!

A hackertámadásban érintett 7 millió dollárból 1 millió az Origin Protocol alkalmazottai és alapítói által került befizetésre. A maradék 6 millió pedig a felhasználókat illeti, akik közül nagyon sokan újak a kriptó világában. A Origin Protocol nem szeretné, hogy a felhasználók szenvedjenek kárt a támadás miatt. Így november 19-én a vállalat egy felhívást intézett az elkövetőhöz. Tartsa meg az Origin Protocol tulajdonát képező 1 millió dollárt, de ne büntesse a felhasználókat és szolgáltassa vissza a maradék 6 millió dollárt.

Az Origin Protocol bízik abban, hogy az 1 millió dolláros jutalom felajánlásával előre léphetnek az ügyben és idővel kompenzálni tudják majd a kárt szenvedett felhasználókat. A vállalatnak már annyit sikerült kiderítenie, hogy a hacker két mixert, a renBTC-t és Tornado Cash-t használta fel a pénzösszeg mozgatása során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük