Az orosz ‘Facebook’, a VKontakte is kriptopénz bevezetését tervezi

Az orosz közösségi médiaóriás VKontakte (vagy csak simán csak VK) a Facebookhoz hasonlóan szintén egy natív kriptopénz kibocsátását tervezi.

Az orosz RNS médiaportál “hiteles belső forrásokra” hivatkozva közölt egy cikket arról, hogy a “VKontakte saját kriptovaluta létrehozását tervezi, de még nem hozta meg az ügyben a végső döntést.”

A RNS forrásai alapján írja, hogy a VKontakte egy natív kriptopénzen alapuló jutalomrendszer bevezetését fontolgatja. A VK profillal rendelkezők például tokeneket gyűjthetnének bizonyos feladatok elvégzéséért. A kriptopénz lehetne online “tárolni, másoknak átutalni és fizetni vele termékekért”, vagy üzletekben a VK Pay fizetési alkalmazáson keresztül vásárolni vele. A VK Pay-t múlt év júniusban indították útjára.

Az RNS forrás szerint a tervek szerint a kriptóval a bejegyzések szerkesztőit szintén jutalmazni lehet, de terveben van az újramegosztások és a kommentek jutalmazása is.

Az orosz médiaportál cikke szerint a VKontakte eddig nem erősítette meg a hírt.

A VKontakte a FÁK országokban a Facebook klónjának felel meg, az Alexa globális rangsorában a 15. helyet foglalja el. Havi egyedi látogatóinak száma eléri a 97 milliót.

VKontakte
Forrás: Similarweb

A tulajdonosa a mail.ru, ami a FÁK országok legnagyobb internetes vállalkozása. A VK-t még Pavel Durov, a Telegram CEO-ja alapította, de 2014-ben fura körülmények között lemondott a CEO pozícióról azt állítván, hogy a portál irányítását az orosz elnök Putin pribékjei vették át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük