Az összes kínai keresőmotor letiltotta a Binancet, a Huobit és az OKEXet

Kína folytatja a kriptoipar elleni kemény fellépést, mivel a nemzeti keresőmotorok három nagy tőzsdét is letiltottak. Mi lehet a következő lépés?

Néhány nappal azután, hogy a világ legnépesebb országa blokkolta a kriptoinfluenszerek közösségi média fiókjait, a legfrissebb jelentések szerint az összes kínai keresőmotor leállította a Binance, a Huobi és az OKEx keresési eredményeinek megjelenítését.

Egy kínai újságíró szerint, aki a Wu Blockchain Twitter fiókját kezeli azt írta, hogy a helyi keresőmotorok (például a Baidu és a Sogou) blokkolták a három legnépszerűbb kriptovaluta tőzsdék keresési eredményeit. Nevezetesen ezek a Binance, a Huobi és az OKEx.

Emellett az újságíró rámutatott arra is, hogy a leggyakrabban használt közösségi média platformok közül néhány, például a Weibo és a Zhihu is ugyanezt tette.

A felhasználók sem kínaiul, sem angolul nem tudnak rákeresni a három tőzsdére. Bár az ország az utóbbi időben számos alkalommal indított támadást a kriptovaluta ipar ellen, úgy tűnik, nem érezte még elégségesnek az eddigi tiltó intézkedéseket.

Ez a fejlemény mindössze néhány nappal azután történt, hogy a Weibo letiltotta a kriptovalutákat népszerűsítő prominens személyek fiókjait. Érdemes megjegyezni, hogy Kína először 2013-ban jelentette ki, hogy betiltja a bitcoint és a többi kriptovalutát is. Azóta az ország időközönként előjön újabbnál újabb szigorításokkal az iparággal kapcsolatban és nem rejti véka alá negatív véleményét.

Miközben Kína ellenzi a decentralizált kriptovalutákat, addig a nemzet gyorsan halad előre a központi bank által kibocsátott digitális valuta (CBDC) projektjével, amelynek célja a lakosság feletti ellenőrzés további fokozása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük