Az osztrák Raiffeisen januártól kriptokereskedést kínál a lakossági ügyfeleknek

Az osztrák Raiffeisen Bank januárban kriptokereskedési szolgáltatásokat kínál majd a lakossági ügyfelek számára. A bank a Bitpandával együttműködve kezdi meg kriptoszolgáltatásait.

Az osztrák Raiffeisen Bank International 2024. január végén kriptovaluta kereskedési szolgáltatásokat indít a lakossági ügyfeleinek. A szolgáltatást kezdetben a 97 éves bank székhelyén, Bécsben kínálják majd az ügyfeleknek a Bitpanda kriptopénzváltóval együttműködve, amely az év elején szándéknyilatkozatot írt alá a bankkal.

“Bécsben kezdünk, ahol Ausztria lakosságának mintegy negyede él”mondta Curt Chadha, a bank innovációs vezetője egy interjúban. “Az ügyfél a mobilkészülékével a Raiffeisen alkalmazáson keresztül léphet be a Bitpandába. Az élmény ismerős lesz, így a kereskedés megerősítése pontosan úgy fog működni, mint két számla közötti banki átutalás, az ügyfelek által megszokott biztonsággal.”

A bank lépése – amely mintegy 215 milliárd dollárnyi eszközzel és 17,8 milliárd ügyféllel rendelkezik az Európai Unióban és Kelet-Európában – egy újabb jele annak, hogy a kriptovaluták elfogadottsága egyre nagyobb ütemben növekszik, különösen azokban a joghatóságokban, ahol az állam próbál érthető szabályozást kialakítani.

Chadha elmondta, hogy a szolgáltatás olyan ügyfeleknek szól, akik digitálisan képzettek, de kis befektetést szeretnének eszközölni, szemben más bankok ajánlataival, amelyek a milliós befektetésekkel rendelkező, tehetős magánszemélyeket célozzák meg.

A 2014-ben Bécsben alapított Bitpanda Ausztriában az FMA, Németországban pedig a BaFin felügyelete alatt áll, és lehetővé teszi a cégek számára, hogy szabályozott kereskedési, befektetési és letétkezelési szolgáltatásokat kínáljanak részvények/ETF-ek, kriptovaluták, nemesfémek és nyersanyagok terén.