Az S&P 500 és a bitcoin árának összehasonlítása áremelkedést ígér

Pár nappal ezelőtt érdekes diagramok és elemzés jelent meg a TradingView oldalán, ami arra utal, hogy rövidesen újra erős vevői aktivitás várható a bitcoin vonatkozásában. Az előrejelzés alapját az az összehasonlítás adta, amelyben az elemző a bitcoin árát hasonlította össze az S&P 500-as indexszel. Ugye ez utóbbi a Standard and Poor’s 500, vagy egyszerűen az S&P 500, az Egyesült Államok tőzsdéin jegyzett 500 nagyvállalat részvénypiaci indexe. Ez az egyik leggyakrabban követett részvényindex. Az 500 cég úgy van kiválasztva, hogy a tőzsdei kapitalizációt mintegy 80%-ban lefedje olyan vállalatokkal, mint az Apple vagy a Microsoft, de nem csak technológiai cégek vannak benne, hanem minden szektor.

Az S&P 500 és a BTC index pozitív jövőt mutat

A BTC ár és az index aránya ismét a 2017 végén tapasztalható csúcsok körében jár. A diagramon az látható, hogy a sárga trendvonal környékén mindig jó ötlet volt bitcoint vásárolni az S&P 500-ba történő befektetés helyett. És az elemzésből kiolvasható, hogy a sárga trendvonal törése 2020-ban oda vezetett, hogy a bitcoin közel ötszörösével meghaladta az S&P 500 indexet. Viszont a TradingView elemzője arra is rámutatott, hogy a bitcoinnal szemben az altcoinok vesztesei lehetnek a folyamatoknak. Ez az elemző az On Balance Volume (OBV) indikátorból indult ki. Ez egy olyan momentum indikátor, ami kapcsolatot teremt az árfolyam és a forgalom alakulása között.

Tehát ebből kiderül, hogyan áramlik ki és be a forgalom az adott részvény piacáról, illetve piacába. És ez alapján következtetéseket is lehet levonni az árfolyam alakulására. Hiszen a befektetők oda szeretnek fektetni, ahol az OBV érték emelkedést mutat. Ráadásul ez önbeteljesítő jóslat, hiszen minél több befektető érkezik egy eszközre, annál jobb lesz az OBV is. Kriptok esetén egy kicsit nehezebb ezt használni, ugyanis folyamatosan jelenik meg új “készlet”. Ettől függetlenül most az elemző úgy látja, hogy az OBV csökkenése eléggé azt mutatja az Ethereum vonatkozásában, hogy “medve” típusú piac várható. A TradingView elemzése szerint az egyetlen olyan altcoin, ahol pozitív szakasz jöhet, a Chainlink lehet.

***Figyelem! A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a termékmegjelenítés, kriptovaluta, CFD, token, szerencsejáték és ICO/STO/SAFT programok kapcsán. Egyéni kutatás és a leírt állítások/ajánlat ellenőrzése javasolt. Kockáztass felelősségteljesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük