Az Uber elfogadhatja a kriptovalutákat fizetőeszközként

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója azt mondta, hogy az Uber folyamatosan megbeszélgetéseket folytat a kriptopénzek esetleges elfogadásáról.

Az Uber, a világ legnagyobb fuvarmegosztó alkalmazása azt fontolgatja, hogy idővel elfogadja a kriptopénzeket, köztük a bitcoint is, a szolgáltatásuk kifizetéséhez.

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója egy pénteki Bloomberg interjúban úgy fogalmazott, hogy a vállalat a jövőben feltétlenül elfogadja a kriptopénzeket.

“Folyamatosan megbeszélgetéseket folytatunk [a kriptopénzről]” – mondta. “Azt hiszem, jelenleg azt látjuk a bitcoin és néhány más kriptovaluta esetében, hogy értéktárolóként elég értékesek”.

Hozzátette: “Az átváltási mechanizmus drága, nem tesz jót a környezetnek. Ahogy az átváltási mechanizmus olcsóbbá és környezetbarátabbá válik, úgy gondolom, hogy jobban fogunk hajlani a kriptók felé.”

A bitcoint rendszeresen kritizálják energiafelhasználása és állítólagos környezeti hatása miatt. Globálisan a Bitcoin hálózata évente annyi energiát fogyaszt, amely a cambridge-i adatok szerint Argentína teljes energiafelhasználásának felel meg. Az Uber vezérigazgatója mindazonáltal meg van győződve arról, hogy ezeket a problémákat egy nap megoldják.

“Az Uber a jövőben elfogadja a kriptót? Abszolút, valamikor. Ez nem a megfelelő pont. De el fogjuk”.

Nem ez az első alkalom, hogy a népszerű fuvarmegosztó alkalmazás a kriptovaluták mellett áll ki. Tavaly ilyenkor Khosrowshahi azt mondta, hogy a vállalat “meg fogja vizsgálni a kriptopénzeket és a bitcoint a tranzakciók lebonyolítására szolgáló valutaként.”.

Khosrowshahi megjegyzései akkor hangzottak el, amikor más nagyvállalatok és intézmények is érdeklődést mutatnak a kriptovaluták – különösen a bitcoin – iránt.