Az új New York-i polgármester kriptooktatást szeretne az iskolákban

Eric Adams, New York új polgármestere szerint az iskoláknak fel kellene készíteniük a diákokat a kriptopénzek és a digitális eszközök használatára.

Eric Adams, New York nemrég megválasztott polgármestere kijelentette, hogy az iskoláknak be kellene építeniük a kriptopénzekkel kapcsolatos ismereteket a tantervükbe.

A CNN State of the Union című műsorának adott november 7-i interjújában Adams a kriptopénzeket “az áruk és szolgáltatások kifizetésének új módjaként jellemezte az egész világon”, és sürgette a helyi iskolákat, hogy készítsék fel a diákokat az új gondolkodásmódra, amelyet a blokklánc-technológia és a digitális eszközök hoznak létre.

Adams azt is megjegyezte, hogy fiatal választók körében még meglepően alacsony azok száma, akik jól ismerik a kriptovalutákat. “Amikor a blokkláncról és a bitcoinokról beszéltem, a fiatalok az utcán megálltak és megkérdezték tőlem: “Mi az?”” – mondta a 61 éves férfi.

Azt is jelezte, hogy a New York-i vállalkozások ösztönzését tervezi a bitcoin (BTC) és más kriptovaluták fizetési módként való elfogadására. A megválasztott polgármester úgy fogalmazott, hogy “New Yorknak az innováció központjának kell maradnia, függetlenül attól, hogy mi is az az innováció.”

Adams megjegyzéseit vegyes reakciókkal fogadta a kriptoközösség a közösségi médiában. Vannak, akik szerint kiváló ötlet az iskolai tanterv részeként a kriptopénzekről is beszélni, míg mások szerint a “spekulatív szemétnek” nincs helye az iskolákban.

Jason Furman, a Harvard közgazdásza úgy fogalmazott nemrég az új polgármester kriptomániájáról:

“Nagyon kedvelem Eric Adams-et, de nem hiszem, hogy a munkaköri leírása az lenne, hogy egy kriptopénzt pumpáljon, amiben hamarosan fizetést is kap. Ez eléggé gagyinak tűnik.”

A leendő polgármester politikai programjában szerepel a város kriptoközponttá történő átalakítása. Adams a Bloomberg rádiónak adott szerdai interjújában azt is elmondta, hogy a MiamiCoinhoz hasonló városi kriptopénz létrehozását tervezi New Yorkban.

Nem New York lenne az első város az Egyesült Államokban, amely kriptót is tartalmazó tanulmányi programot vezetne be. Idén márciusban a georgiai képviselőház elfogadott egy törvényjavaslatot, amely felszólítja az állami oktatási tisztviselőket, hogy a középiskolákban kriptót is tartalmazó pénzügyi műveltségi programot indítsanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük