New York új polgármestere azt akarja, hogy a városnak saját kriptója legyen

New York, avagy a város, amely soha sem alszik, nemrégiben új főpolgármestert választott magának Eric Adams személyében. A már megválasztott, de még hivatalba nem lépett polgármester a kriptovaluták használatát indítványozza a lakosság körében is. Ez már választási kampányában is fontos szerepet kapott.

A másik szempont, amellyel Adams, a volt rendőrszázados megnyerte az emberek bizalmát az az volt, hogy a bűnözés erőteljes visszaszorítását tűzte ki egyik legfontosabb céljául. Emellé társul természetesen a Nagy Alma modernizálása, a tudományok protezsálása és a a kriptók adoptációja.

Rendkívül jótékony hatással van a digitális eszközök elfogadásának tárgykörére a tény, hogy New York legfőbb tisztviselője, aki korábban rendőr volt, támogatja azt. Sajnálatos módon még mindig meglehetősen sokan asszociálják a kriptovalutákat a törvénybe ütköző ügyletekkel.

Elmondása szerint „rá akar jönni arra, hogy mi gátolja a Bitcoin és a többi kriptovaluta fejlődését a világhírű metropoliszon belül. Illetve, ebből kifolyólag, változtatni a szóban forgó komplikációkon.”

New York

A New York City polgármesteri posztjáért zajló választás november 2-án lett megrendezve, amelyből a demokrata Adams került ki győztesként. A politikus, aki ezt megelőzően 22 évig szolgált rendőrként, a város második fekete bőrű főpolgármestere lett. Republikánus ellenfelét egyébként elsöprő fölénnyel, a leadott szavazatok 76%-ával pipálta le.

New York mint a Bitcoin központja?

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Eric Adams egy régebbi kampányeseményen úgy nyilatkozott, miszerint ha rajta múlik, New York lesz a BTC centruma a jövőben. Egy interjúban megkérdezték tőle, hogy mindezt hogyan szeretné elérni, amire azt válaszolta, hogy létre szeretné hozni a város saját kriptovalutáját.

„Találkoztam Miami polgármesterével és barátságos versenyt kívánunk folytatni a kriptók terén. Ők már útjára bocsátották a saját Miami coinjukat, amely remek példaként szolgál számunkra is.”

Ezenkívül, Adams 2013 óta Brooklyn kerületének elnöke is, ezért nagy hangsúlyt szeretne fordítani arra is, hogy az ott élő fiataloknak munkát tudjon biztosítani. Terve az, hogy a kriptóban érdekelt egyének majd a kriptovilágban töltsenek be hasznos szerepet.

Forrás: forkast.news

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.