Az USA Energiaügyi Minisztériuma újabb kriptoprojekteket támogat

Az amerikai Energiaügyi Minisztérium hétfőn bejelentette, hogy 4,8 millió dollárnyi támogatást biztosít az egyetemek kutatás és fejlesztéssel foglalkozó projektjeinek – amely projektek között jó pár blokklánccal foglalkozót is találhatunk.

Az Energiaügyi Minisztérium (US Department of Energy) bejelentése szerint a támogatás a fosszilis energiával foglalkozó irodájukon keresztül lesz elérhető (Office of Fossil Energy) – azon belül is egy ún. “University Training and Research” (egyetemi oktatás és kutatás) kezdeményezés keretein belül. Ennek a kezdeményezésnek ugyanis legfőbb célja, hogy minél hatékonyabb felhasználási lehetőségeket alkossanak meg a fosszilis tüzelőanyagok számára.

És hogy mi köze a fosszilis energiának a blokklánchoz?

A projektek különböző energiafelhasználási területeket céloznak meg, amelyek mind-mind azt a közös célt szolgálják, hogy minél hatékonyabb és megfizethetőbb energiafelhasználást hirdessenek az országban és nemzetközileg is.

Az egyik terület, amelyet pedig fejleszteni terveznek, szorosan kapcsolódik a blokklánc technológia felhasználásához. A blokkláncot ugyanis arra szeretnék felhasználni, hogy “a fosszilis energián alapuló generátorok megosztott szenzorrendszerei között biztosítsák a biztonságos információáramlást.”

Az USA Energiaügyi Minisztériuma újabb kriptoprojekteket támogat

Persze a 4,8 millió dollárt nem csak blokkláncra fogják elkölteni. Vannak például projektek, amik a víz újrahasznosítási folyamatát akarja még effektívebbé és költséghatékonyabbá tenni, meg más hasonló finomságok. Ettől függetlenül ez is mutatja, hogy a blokklánc technológia korántsem csak a kriptovaluták területén hozhat nagyon nagy fejlődéseket. És aki időben beleveti magát a kutatásba, és a pénzt is hajlandó belerakni a projektekbe, az hosszú távon rengeteget nyerhet. Abba meg ugye, hogy a globális felmelegedés egyre veszélyesebb és egyre közelebbi jelenléte, pontosan mit is jelent az effektív energiafelhasználási rendszerek kialakításával kapcsolatban… Abba már ne is menjünk bele.

Ez egyébként nem az első alkalom, hogy az amerikai kormány támogatja a blokklánc projektek megvalósítását. Tavaly januárban például a BlockCypherrel léptek partnerkapcsolatba, hogy a blokklánc technológiát energiával kapcsolatos tranzakciók során alkalmazzák. Júliusban pedig majdnem 1 millió dollárral támogatták a Grid7 kriptós startupot, amely szintén decentralizált energiával foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük