Az USA tudott a kínai biofegyverről, készülhetünk a legrosszabra?

Kína egyik legmagasabb rangú disszidense hónapok óta együtt dolgozik az amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökséggel (DIA), derült ki a RedState állításából. A források szerint a Kínai Kommunista Párt egykori képviselője belső információkkal rendelkezik Kína gigantikus fegyverprogramjáról – beleértve a biológia fegyvert is, melynek fejlesztését a kínai hadsereg 2015-ben vitatta meg az ellenség egészségügyi rendszerének romba döntése céljául.

Éppen egy hónapja, hogy napvilágot láttak azon dokumentumok, melyeket az amerikai külügyminisztérium a COVID-19 eredetének vizsgálata során szerzett meg. Akkor futótűzként terjedt a hír, miszerint a biológiai fegyvert Kína a kórházi ellátást igénylő betegek hirtelen megugró számával, az ellenség egészségügyi elpusztítására kívánja felhasználni. A hírszerzés most pontosította és megerősítette forrásait, miszerint

„A Kínára nehezedő nyomás kiváltó oka a disszidens információi voltak. A történteknek azonban Wray sem volt tudatában, mivel a DIA meg akart győződni arról, hogy mindent megtudnak, mielőtt megosztják információikat” tweetelte Adam Housley, helyi újságíró.

A források szerint az FBI igazgatóját, Christopher Wray-t valóban nem tudósították a megszerzett infókról. A DIA vezetése ugyanis megakadályozta, hogy a disszidens jelenlétének híre eljusson a helyi külügyminisztériumhoz, mivel úgy gondolják, számos kínai kém dolgozik az amerikai FBI-nak, a CIA-nak és számos helyi szövetségi ügynökségnek.

„Az amerikai hírszerzés szerint Kína olyan változatokat próbál előadni, miszerint a koronavírus a denevérektől származik, hogy leplezze: eredetileg a laboratóriumból szökött ki. Továbbra is fennáll az esély, hogy a vírus véletlenül szabadult el, de elterjedése nem volt megakadályozva” – tette hozzá Housley.

A RedState szerint a disszidens már három hónapja a DIA-nál van annak érdekében, hogy átfogó, részletes beszámolót nyújtson Kína terveiről az amerikai tisztviselőknek. A hírügynökség állítása szerint a megszerzett adatok pontosak és törvényszerűek.

Ha mindez igaz, készülhetünk a legrosszabbra

Ha a disszidens információi közül bármelyik igaznak bizonyul, különös tekintettel arra a felvetése, hogy Kína szándékosan szabadította el a világtörténelem leghalálosabb biofegyverét, az USA és a Kína közötti hidegháború világot megrázó küzdelemmé fokozódhat. Ha pedig, amint azt Housley állítja, az FBI és a CIA is kínai kémektől hemzseg, mindez az Egyesült Államok történelmének legnagyobb nemzetbiztonsági kudarcát jelentené – no meg a leghalálosabbat…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük