Az XRP hívei a Fehér Háztól kérnének segítséget a Ripple ügyében

Az XRP leelvakultabb rajongói a Fehér Háztól próbálnak segítséget kérni a SEC Ripple-lel szemben indított eljárása miatt. A közösség azt reméli, hogy az erőfeszítéseiknek hála megmenekülhet a vállalat és az XRP kriptovaluta. 

Amióta a SEC bejelentette a Ripple ellen indított bírósági eljárást, az XRP árfolyama mélyrepülésben van. Miközben az amerikai vállalat gőzerővel készül a február 22-én tartandó első tárgyalásra, a kriptoközösség aggódva figyeli az XRP árfolyamának alakulását és a kriptotőzsdék bejelentéseit, miszerint a bizonytalan körülmények miatt, egyre több váltó delistázza a korábban rendkívül népszerű kriptovalutát. Az XRP rajongói háborognak, most pedig egy kisebb csoport úgy döntött, hogy petíciót indít a kedvenc kriptovalutája megsegítésére és egyenesen a Fehér Házhoz fordul.

A Fehér Ház által vezetett We the People weboldalon benyújtott petíció „Mi, az emberek arra kérjük a szövetségi kormányt, hogy tekintsék az XRP-t virtuális valutának”, már most 10 000 aláírásnál jár. A We the People oldalt még 2011-ben hozta létre Barack Obama kormánya azzal a céllal, hogy az állampolgárok petíciót nyújthassanak be a Fehér Ház felé. Amennyiben 30 napon belül sikerül 100 000 aláírást szerezniük, a Fehér Ház hivatalosan válaszol a megkeresésre.

A J.W. nevű csoport az állami oldalon létrehozott kérelmében felszólítja a SEC-et, hogy “fejezze be a komolytalan pereskédést.” Az XRP támogatói a FinCEN korábbi megállapításaira hivatkoztak, miszerint az XRP egy virtuális valuta, nem pedig értékpapír. A petícióhoz csatolt levélben arról is írnak, hogy az XRP árfolyama folyamatosan zuhan, mely helyrehoztatatlan károkhoz vezehet és amerikaiak százezrei bukhatják el a pénzüket. Joshue Frank, a TheTIE.io vezérigazgatója azt tweetelte, hogy az XRP bukása a harmadik legnagyobb összeomlás lehet a Lehman Brothers és a Washington Mutual óta.

A jogi folyamat előrehaladtával túl sok lehetőség nem maradt a kriptohívők kezében, mint a petíció. Egy felhasználó a Redditen azt írta, hogyha több millió aláírást is szerez a csoport, akkor sem változik semmi, ennek ellenére ő is aláírta a kérelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük